Calitatea scazuta a spermei cauzata de consumul de vita

martie 29, 2007

Conform cercetarilor facute in SUA, calitatea scazuta a spermei este puternic legata de consumul de carne de vita ne informeaza BBC. Consumul insa nu depinde de persoana de sex masculin ci se refera la alimentatia mamei in timpul perioadei de sarcina cu baietelul, viitorul barbat. Mai clar, barbatii care au mame ce au consumat prea multa carne de vita in timp ce ii purtau in pantece, au sanse considerabile ca sperma lor sa nu fie cea mai fertila.
Mai mult, studiile ne ofera si cifre. Rezultatele arata ca daca mama a consumat carne de vita in cantitati considerabile, fii lor vor produce o cantitate de sperma cu 25% mai scazuta decat normalul iar riscul problemelor de infertilitate este de trei ori mai mare.
Studiul a fost publicat in jurnalul Human Reproduction si a fost realizat de University of Rochester Medical Center. Acesta a fost facut pe 387 de persoane in 5 state din SUA. Fiecare barbat a oferit o mostra de sperma iar mamele au completat un chestionar legat de consumul de hrana din timpul perioadei de sarcina.
Cercetatorii au atribuit legatura consumului mare de grasimi din carnea de vita sau pesticidelor eventual altor elemente poluante din mediul in care au trait vitele.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro