Călin Popescu Tăriceanu ar urma să intre în cursa pentru Primăria Capitalei

Călin Popescu Tăriceanu va candida pentru funcția de primar general al Capitalei, anunță surse din ALDE citate de G4Media, ca urmare a eșecului în negocierile cu PSD.

Decizia ar fi fost validată deja în interiorul ALDE și va fi anunțată într-o conferință de presă programată pentru ora 12.

Decizia ar veni pe fondul nemulțumirii liderului ALDE că nu a reușit să încheie o alianță electorală cu PSD pentru a își asigura o prezență în viitorul Parlament.

Sondajele plasează ALDE sub pragul electoral de 5%. 

De altfel, ALDE a înregistrat 4,11% în martie 2019, scor sub pragul electoral care nu i-a permis intrarea în Parlamentul European.

Candidatura sa ar putea să fure din voturile actualului primar general Gabriela Firea în cursa cu Nicușor Dan pentru un nou mandat. Cu o zi înainte, a mai intrat în competiție și generalul Ioan Sîrbu, fost director al Spitalului Militar care este sprijinit de formațiunea lui Victor Ponta. 

Pe partea dreapta este posibilă o candidatură din partea fostului președinte Traian Băsescu, ca urmare a neprimirii PMP în alianța încheiată de PNL cu USR-PLUS.

 

 

 

Sursa: europalibera.org