Caldura din energie solara pentru copiii cu deficiente de la Bradet

ianuarie 23, 2018

ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila anunta ca a finalizat lucrarile necesare pentru incalzirea cu energie solara a Complexului de Reabilitare Scolara Bradet, care gazduieste 65 de copii cu diferite deficiente.

ViitorPlus, in parteneriat cu Fundatia Sera si DGASPC Brasov, cu sprijinul finaciar oferit de compania Electrica, au dotat cu 4 colectoare solare Complexul de Reabilitare Scolara Bradet, din judetul Brasov. In prezent, 65 de copii cu diferite deficiente, gazduiti de acest Complex, beneficiaza de apa calda si incalzire generate prin captarea energiei solare. Folosirea energiei solare, energie curata, regenerabila, va scadea consumul de lemne utilizate pentru incalzirea Complexului. Asadar, vor scadea si emisiile de CO2, gaze cu efect de sera care contribuie la poluarea atmosferei si la accentuarea schimbarilor climatice. In acelasi timp, incalzirea cu energie solara va aduce si o economie la facturile pentru incalzire.

In prima etapa a proiectului, 50 de voluntari, angajati ai companiei  Electrica, au mers la Bradet si au construit colectoarele solare, sub indrumarea facilitatorilor de la ViitorPlus. Au lucrat in echipe, cu drag pentru copiii cu deficiente pe care urmau sa-i ajute, terminand constructia colectoarelor intr-un timp mai scurt decat se estimase initial.

Cea de-a doua etapa a proiectului a presupus contractarea unui inginer de instalatii pentru realizarea proiectului tehnic necesar racordarii celor 4 colectoare solare la sistemul de incalzire a cladirii. In cea de-a treia etapa au fost facute achizitiile de materiale (boiler, automatizari, tevi, sisteme de prindere s.a.), contractarea firmei pentru montaj si montarea efectiva a echipamentelor.

Cele 4 colectoare solare instalate

„Energia emisa de soare este inepuizabila, intr-o singura ora soarele asigurand Pamantului suficienta energie pentru a acoperi nevoia de energie a planetei dintr-un an intreg. Este important ca in anii si deceniile ce urmeaza, pentru a reduce efectele globale ale schimbarilor climatice, sa inlocuim energia obtinuta prin arderea combustibilului fosil sau a materiei lemnoase, cu energie din surse regenerabile si nepoluatoare, asa cum sunt: energia solara, eoliana, hidro sau geotermala. Astfel, beneficiile aduse atat mediului, sferei sociale, cat si avantajele economice, vor asigura o dezvoltare durabila, un progres sustenabil pentru generatiile ce vor urma.ˮ a declarat Teia Ciulacu, Presedinte ViitorPlus.

Activitatile de construire a colectoarelor solare si a sistemelor de incalzire fac parte din programul Regenesys, derulat de ViitorPlus din anul 2010, pentru promovarea energiei regenerabile. In total 30 de colectoare solare au fost construite cu sprijinul voluntarilor din companiile partenere. Pana acum, acestea au fost donate pentru copiii de la SOS Satele Copiilor Bucuresti, pentru elevii gazduiti in caminul Liceului Teoretic „Gheorghe Sincai” din Zalau si pentru copiii cu deficiente de la Complexului de Reabilitare Scolara Bradet.

----

Despre ViitorPlus

ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila – este o organizatie non-profit cu o experienta de 11 ani in dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educatie pentru mediu, voluntariat si infrastructura de mediu. Principalele programe derulate sunt „Adopta un copac!ˮ, Atelierul de Panza, Recicleta, Harta Reciclarii, ecOprovocarea, BirouEco, Bigar - amenajare eco-turistica, Regenesys.

Viziunea ViitorPlus: „Incurajam si contribuim la dezvoltarea durabila pentru indivizi, organizatii si comunitati. ˮ

Pentru mai multe informatii, vizitati pagina web:  www.viitorplus.ro  si  www.facebook.com/ViitorPlus .

 

Despre Electrica

Electrica este lider pe piata de distributie si furnizare a energiei electrice din Romania, precum si unul dintre cei mai importanti jucatori din sectorul serviciilor energetice. Pozitia de top este sustinuta atat de rezultatele economice, cat si de o experienta in domeniu ce se intinde pe aproape 120 ani.

Grupul Electrica are o arie de cuprindere nationala – cu  organizare in trei zone pentru distributia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord si pe cuprinsul intregii tari pentru funizarea energiei electrice si pentru intretinere si servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listata pe bursele de valori din Bucuresti si Londra. Electrica este singura companie romaneasca din domeniul distributiei si furnizarii energiei electrice din Romania.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Caldura din energie solara pentru copiii cu deficiente de la Bradet

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro