Cainii si nevoile lor nutritive

Lucrul care sta la baza sanatatii unui caine este alimentatia pe care i-o oferi. Daca inca de mic, animalul tau de companie va primi nutrientele potrivite, atunci isi va dezvolta sistemul osos si musculatura pentru viata de adult.

Cainii sunt animale omnivore, adica mananca atat carne cat si vegetale, iar un regim alimentar corect le va contine pe amandoua. In restul articolului voi vorbi despre proteinele din mancarea pentru caini – veti afla care e procentul optim pe care trebuie sa il contina hrana de caini pe care o alegeti si ce rol au proteinele in cresterea si dezvoltarea animalului de companie.

Proteinele si rolul lor in hrana pentru caini

-au rol de constructie a corpului, de crestere, constructie a imunitatii, de dezvoltare a unei circulatii bune
-au rol in nutritie, eliberand energie
-proteinele sunt formate din aminoacizi, iar corpul cainelui are envoie de 22 de aminoacizi pentru a functiona normal – dintre acestia 10 nu pot fi creati de organismul canin, deci trebuie ingerati prin alimente.
-procentul de proteine prezente in hrana pentru caini difera in functie de rasa cainelui, varsta si starea de sanatate. In general, procentul se invarte in jurul a 27% proteine – vedeti aici hrana Taste of the Wild Pacific Stream, potrivita pentru toate tipurile de caini.
-multe proteine in hrana pentru caini nu inseamna o calitate mai buna. Dupa cum spuneam, cainii au nevoie si de proteine, insa si de vitamine, deci de vegetale. Nu neglijati aceasta parte! De asemenea, proteinele trebuie sa fie de calitate – deci sa provina din carne, nu doar din subproduse de origine animala (copite, coarne, par etc) sau din cereale.
-hrana de calitate, cu un continut bogat in proteine, va avea listat acest ingredient primul. Daca apar cerealele primele pe lista, inseamna ca exista o cantitate mai mare din acestea, lucru nerecomandat pentru mancarurile pentru caini.
Cititi etichetele produselor pentru caini si alegeti tot ce e mai bun pentru animalul vostru de companie – veti vedea pe starea acestuia daca mancarea este de calitate sau nu.

» Preluat de pe LivePr.ro
Cainii si nevoile lor nutritive