Cafeaua - o sursa naturala de antioxidanti

mai 18, 2007

Cafeaua este o sursă naturală de antioxidanţi care pot ajuta sistemul de autoapărare al celulelor organismului să reducă radicalii liberi a căror dezvoltare în timp poate dăuna corpului nostru. Antioxidanţii sunt componente naturale care se regăsesc, de asemenea, în majoritatea fructelor şi legumelor. Consumul moderat de cafea, parte a unui stil de viaţă sănătos, este benefic pentru sănătate, fapt consemnat şi de studiile recente.
Cafeaua era recunoscută pentru proprietăţile sale stimulative şi efectele asupra capacităţii de concentrare şi performanţei, la care se adaugă beneficiile antioxidanţilor.
Portivit COSIC (The Coffee Science Information Centre), dovezile ştiinţifice demonstrează clar prezenţa antioxidanţilor în conţinutul cafelei. Antioxidanţii din cafea pot contribui la capacitatea antioxidantă totală a organismului, protejându-l împotriva radicalilor liberi care provoacă deteriorarea celulelor.
O singură ceaşcă (125ml) de cafea prăjită şi măcinată asigură un efect antioxidant semnificativ.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro