Poate oare cineva sa-si imagineze o zi de nastere fara cadouri sau o sarbatoare precum cea a Craciunului fara oferirea de cadouri? Probabil ca raspunsul este nu. Este complet adevarat ca scopul sarbatorilor nu este cel de a oferi cadouri insa prin intermediul lor aratam celor din jur ca suntem aproape de ei, ii respectam si le aratam toata dragostea noastra. Istoria cadourilor este foarte veche, avand o istorie indelungata ceea ce inseamna ca omul ca fiinta sociala a simtit mereu nevoia sa-si exprime afectiunea fata de apropiati prin oferirea acestor daruri devenite astazi niste simboluri veritabile ale sarbatorilor.
Oferirea unui cadou, poate fi considerat fara indoiala o parte a comunicarii non verbale exprimand adesea mult mai bine ceea ce cuvintele nu reusesc. Este vorba despre exprimarea clara a sentimentelor de afectiune si respect fata de apropiati. Istoria cadoului in Europa este strans legata de alungarea spiritelor rele. Se credea ca spiritele rele cautau oamenii care isi sarbatoreau ziua de nastere iar cei apropiati se adunau in aceasta zi tocmai pentru al proteja de acestea si sa ii aduca urari de bine in acelasi timp.
Istoria cadourilor insa merge cu cateva secole mai in urma astfel ca si triburile au simtit nevoia de a-si arata respectul fata de semeni sau fata de lider. Cadourile oferite constau in oferirea unei bucati din scoarta unui copac de diferite marimi si forme. Cunoastem foarte bine faptul ca oamenii perioadei respective traiau in comuiune cu natura, avand un respect deosebit pentru aceasta. Cadourile oferite, primeau astfel pentru ei conotatii sacre.
Probabil perioada de referinta este cea a Crestinismului reprezentata de nasterea lui Iisus Hristos, oferirea cadourilor de Craciun datand pana astazi. Gasim referinte in Biblie cu privire la cei trei magi care au urmarit steaua pana la locul nasterii lui Iisus oferindu-i acestuia cadouri in semn de preamarire.
Istoria Romei Antice este si ea marcata de schimbul de cadouri, astfel ca pe data de 25 decembrie, are loc fetivalul numit Saturnalias, moment in care romanii obisnuiau sa faca schimburi de cadouri, moment care se pare ca a fost adoptat si de religia crestina si devenita astazi sarbatoarea Craciunului.
Traditia cadourilor se pastreaza inca si astazi si este intalnita in mai toate evenimentele importante din viata noastra, fie ca vorbim despre nunti , botezuri sau zile aniversare, cadourile sunt elemente indispensabile si devenite astazi simboluri ale evenimentelor deja mentionate.
Nu lasa evenimentele importante sa treaca neobservate pe langa cei dragi si ofera-le un cadou in semn de recunostinta.
Acceseaza acum Canar si achizitioneaza cadouri special pregatite pentru orice eveniment la cele mai bune preturi.
» Preluat de pe LivePr.ro - Cadourile de la Canar si semnificatia lor
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro