Cabinet stomatologic sterilizat

octombrie 6, 2016

Pentru prevenirea riscului de imbolnavire, orice cabinet stomatologic necesita o igiena riguroasa si o dezinfectare si igienizare constanta. Numarul foarte mare de pacienti care frecventeaza cabinetele stomatologie determina cresterea incarcaturii microbiene, iar dispozitivele rotative nesterilizate pot imprastia microbii. Orice cabinet are nevoie de o masura de igiena pentru a reduce la zero riscul de contaminare. Sterilizarea instrumentarului stomatologic presupune un complex de procedee prin care se distruge definitiv flora microbiana, presterilizarea unde se pregatesc materialele ,se curate si se usuca si sterilizarea propriu zisa unde instrumentele se impacheteaza in role de sterilizare ce se inchid etans pentru a fi apoi introduse in autoclav.

Care este procedeul zilnic de sterilizare? Instrumentarul stomatologic care intra in contact direct cu pacientul si care nu poate fi schimbat, turbina, piesele de mana, aparatul pentru detartraj precum si alte suprafete ce vin in contact cu pacientul sau instrumentarul si nu pot fi introduse in autoclave, acestea sunt curatate dupa fiecare pacient cu o solutie foarte concentrata. In fiecare zi instrumentarul, echipamentele stomatologice si cabinetul trebuie sa parcurga un proces de sterilizare pentru a inlatura orice posibila contaminare. Eficienta sterilizarii este verificata lunar de catre laboratoare specializate de mirobiologie.

Autoclavul sterilizeaza instrumentarul prin vapori sub presiune, unde temperatura vaporilor creste proportional cu presiunea, resprectiu 134 de grade, aceasta operatiune dureaza aproximativ 45 de minute in fiecare zi. Spre deosebire de pupinel, unde sterilizarea se face prin aer cald in etuva, autoclavul poate steriliza si cele mai dificile material, cum ar fi cele cu cavitati.


» Preluat de pe LivePr.ro
- Cabinet stomatologic sterilizat

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro