Masca de protecţie este obligatorie de joi în toate spaţiile deschise aglomerate din judeţul Buzău. Reunit în şedinţă extraordinară, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în spaţiile deschise cu un număr ridicat de persoane.
Masca este obligatorie în pieţe, târguri, staţii de autobuz, peroane, zonele în care se organizează serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice.
Hotărârea CJSU vine în urma propunerilor făcute de DSP Buzău cu scopul de a limita răspândirea coronavirusului.
Măsura este valabilă pe întreg teritoriul judeţului Buzău, scrie news.ro.
100 de buzoieni confirmaţi cu coronavirus sunt în izolare la domiciliu, după ce ei nu au mai putut fi internaţi, paturile din spitalele pentru bolnavii COVID fiind ocupate. Ministerul Sănătăţii a aprobat ca încă un spital din Buzău să devină unitate support pentru COVID, însă durează până va putea prelua efectiv primii pacienţi.
1284 de buzoieni au fost înregistrați de la începutul pandemiei, ultimii 36 joi, la pacienţi cu vârste între 10 şi 89 de ani. 683 s-au vindecat și 35 au murit.
Promenada pe litoral, doar cu mască
Masca de protecție devine obligatorie de la 1 august în zonele de promenadă din toate stațiunile de pe litoral, între orele 18.00 și 24.00, a anunțat prefectul județului Constanța, George Niculescu, după decizia luată de comitetul județean pentru situații de urgență, precizând că acestea au fost adoptate în unanimitate și că au fost propuse de direcția de sănătate publică și de inspectoratul județean de poliție.
De la 1 august, masca de protecție este obligatorie în județul Constanța în spațiile deschise în care se formează aglomerări: piețe, oboare, târguri, curțile exterioare lăcașelor de cult, peroanele gărilor, stațiile de autobuz.
Prefectul a precizat că, de asemenea, este obligatorie purtarea măștii de protecție în zonele de promenadă în toate stațiunile din județul Constanța, în intervalul orar 18-24.
Slujbele, în Galați, doar în aer liber
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Galaţi a decis instituirea obligativității măștii de protecție de toate persoanele din județ cu vârsta de peste cinci ani în spații aglomerate închise sau deschise, a anunțat miercuri seară prefectura gălățeană.
Sunt exceptate persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense sau în condiţii de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută.
Galațiul se alătură, astfel, altor cinci județe care au luat această măsură: Brașov, Prahova, Vâlcea, Dâmbovița și Argeș sunt județele care au introdus primele purtarea obligatorie a măștilor în aer liber. Pe lângă ele, și Centrul Vechi din Capitală.
Identificarea spaţiilor aglomerate şi a intervalului orar în care este obligatorie purtarea măştii de protecţie vor fi stabilite de către fiecare consiliu local pentru situaţii de urgenţă şi vor fi înaintate către Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Galaţi până la data de 30 iulie, ora 12,00.
Printre deciziile luate de comitetul de urgență din Galați:
- toate activitățile cu caracter religios se vor desfășura în aer liber, cu obligativitatea purtării măştii de protecţie şi respectarea măsurilor de distanţare fizică;
- sunt interzise jocurile de noroc în intervalul orar 23,00 - 6,00;
- administratorii societăţilor comerciale care organizează nunţi, botezuri, aniversări şi alte asemenea sunt obligați să reducă durata evenimentului până la ora 22,00 în cursul săptămânii şi ora 23,00 în zilele de sâmbătă şi duminică;
- se interzice comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirii unde se desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice în intervalul orar 23,00 - 6,00;
- se dispune modificarea excepţiei de la regulile de distanţare fizică existente la nivelul plajelor neamenajate şi a celor amenajate, piscinelor şi ştrandurilor, în sensul în care distanţa mai mică de 2 metri între persoane/şezlonguri este permisă numai pentru soţi şi copii însoţiţi de adulţi (părinţi, bunici).
Sursa: europalibera.org
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro