Burse de studii pentru fii de tarani

Fundaţia Naţională pentru Civilizaţie Rurală “Nişte Ţărani”, în parteneriat cu Philip Morris România, a anunţat pe data de 11 noiembrie 2005 începutul celui de-al cincilea an de acordare a burselor de studii pentru studenţii provenind din mediul rural, cu posibilităţi financiare reduse.

Selecţia tinerilor studenţi este realizată de Fundaţia Naţională pentru Civilizaţie Rurală “Nişte Ţărani”, pe baza propunerilor transmise de universităţile de stat din toată ţara.

Domnul Dinu Săraru, Preşedintele Fundaţiei “Nişte Ţărani”, a declarat: Fundaţia Naţională pentru Civilizaţie Rurală “Nişte Ţărani” a izvorât din solidaritatea cu fiii de ţărani care azi nu prea mai ajung la şcolile înalte. Am apelat la generozitatea capitalistului român, cu precădere, fireşte, a capitaliştilor români cu extracţie ţărănească. Până acum, singurul capitalist român care a răspuns apelului Fundaţiei ”Nişte Ţărani”, a fost capitalistul Philip Morris. El acordă azi 50 de burse la 50 de copii de ţărani. Până când s-o înduioşa şi capitalistul român de această cauză să-i mulţumim lui Philip Morris.”

Bursele de studii au fost acordate pentru prima dată în anul universitar 2001-2002 unui număr de 25 de studenţi, numărul lor crescând la 41 în următorul an universitar (câte un student pentru fiecare judeţ al ţării). Începând cu anul 2003, 50 de studenţi beneficiază de ajutor financiar din partea Fundaţiei “Nişte Ţărani” în parteneriat cu Philip Morris România.

“Acum 5 ani, Philip Morris România a hotărât să se implice într-un astfel de proiect cultural şi social, din dorinţa de a-i sprijini pe tinerii talentaţi din mediul rural, care nu au mijloacele materiale necesare pentru a-şi continua educaţia. Compania noastră crede cu adevărat în valorile educaţionale şi în puterea lor de a schimba în bine societatea în care trăim”, a declarat Aurelia Dinu, Manager Corporate Affairs Philip Morris Romania.