Bursa de deseuri prin internet – www.deseuri-online.ro

Avand in vedere apropiata aderare la UE, controalele Garzii de Mediu s-au intensificat, si tot mai multe firme cauta sa incheie contracte pentru reciclarea, revalorificarea sau distrugerea/neutralizarea deseurilor pe care le produc.

Dupa cum stim, in urma desfasurarii unei activitati de productie/ prestari servicii, pot rezulta si deseuri. Aceste deseuri se pot revalorifica, recicla (se pot folosi ca materie prima secundara in procesul de productie al unei alte firme) sau trebuiesc duse la groapa de gunoi (deponeu ecologic).
Daca acest lucru nu este permis, si nici reciclarea/ revalorificarea lor nu este posibila, nu avem altceva de facut decat sa le distrugem.

In contextul in care in Romania exista firme care au ca obiect de activitate reciclarea sau neutralizarea/ incinerarea diverselor tipuri de deseuri, este util sa cunoastem cateva date despre acestea.

In aproape 3 ani de existenta, site-ul www.deseuri-online.ro a dedicat o mare parte a serviciilor sale catre punerea in contact a generatorilor de deseuri cu firmele de colectare sau reciclare.

De asemenea, informarile cu privire la evenimente sau legi aparute in domeniu, informatiile referitoare la reciclarea anumitor tipuri de materiale, precum si ofertele de echipamente pentru reciclare, compactare sau balotare au ajutat membrii site-ului sa isi rezolve (o parte) din problemele legate de protectia mediului, si -de ce nu- sa isi dezvolte afacerea.

Avand un caracter non-profit, folosirea/ accesarea acestuia facandu-se in mod gratuit, site-ul numara in prezent peste 3.000 de vizitatori unici lunar, firme si persoane fizice din Romania interesate de acest domeniu: deseurile.

Varianta in limba engleza a site-ului, inca in constructie va fi dedicata pietei est-europeene a deseurilor, si va fi disponibila pana la sfarsitul lunii August la adresa www.waste-online.net

Deseuri-Online.ro se doreste a fi o bursa de deseuri, un loc in care cei care doresc sa vanda sau sa cumpere deseuri sa se poate intalni. Cereri, oferte de deseuri si colaborari. Si, mai mult, acum sunt disponibile cereri si oferte de echipamente de reciclare, de balotare sau compactare, precum si servicii de incinerare deseuri.
Accesarea site-ului se face in mod gratuit, nefiind necesara plata unei taxe pentru vizualizarea sau pentru postarea de anunturi.