Bucurestiul gazduieste in weekend cel mai mare eveniment de cariera, Angajatori de Top

2012 15 000 de vizitatori, 90 de companii participante, peste 3 000 de joburi pentru candidatii cu experienta si persoanele entry-level, programe de internship si management trainee, 28 de workshop-uri si conferinte vor avea loc pe 26 – 27 octombrie la cea de-a 13-a editie Angajatori de TOP.

Evenimentul are loc vineri, 26 octombrie, in intervalul 10:00 18:00 si sambata, 27 octombrie, in intervalul 10:00 17:00, la Sala Palatului, Bucuresti.

In mod traditional, toamna este perioada in care angajatorii din domeniul tehnic sunt foarte activi, iar numarul mare al oportunitatilor de cariera oferite la Angajatori de TOP ilustreaza acest lucru. In comparatie cu editiile anterioare, remarcam diversitatea foarte mare a domeniilor in care sunt oferite joburi. De la software development, inginerie in diverse domenii, vanzari, contabilitate, marketing si achizitii, aceasta editie ofera un spectru larg de oportunitati.
Topul domeniilor in functie de numarul oportunitatilor de cariera:

1.Dezvoltare Software
2.Client Service
3.Inginerie
4.Vanzari
5.Financiar Contabilitate
6.Marketing
7.Achizitii – Logistica

Joburile oferite sunt adresate profesionistilor cu experienta: Senior Java Developer, Android Software Engineer, Senior Accountant, CAD Engineer, Sales Consultant, Project Manager Constructii, Project Manager – Operations, Web Application Architect, Head of Software Development etc, dar nu lipsesc nici programele de internship si trainee: Learn@BCR, Group Graduate Program, INTERNSHIP@BRD, GATEWAY Trainee Program in Genpact, Drive Your Future Grup Renault Romania, Management Trainee McDonalds Romania etc si pozitiile entry-level pentru studenti, absolventi si persoane la inceput de cariera: Junior Accounts Payable, Inginer Proiectant, SharePoint Support Engineer, Customer Care Dispatch Analyst, Customer Care Representative.

In ceea ce priveste profilul candidatului, pentru pozitiile adresate profesionistilor, companiile urmaresc experienta anterioara, alaturi de competente precum: lucru in echipa, abilitati de leadership, gandire analitica, comunicare, orientare spre rezultate. In cazul programelor de internship si trainee sau pentru pozitiile adresate absolventilor, o greutate mare capata activitatile extracurriculare din timpul facultatii si abilitatile personale pe care le pot demonstra in cadrul procesului de selectie. La acestea se adauga cunoasterea a cel putin unei limbi straine, aspect ce creste sansele unui candidat in obtinerea jobului dorit. Cele mai cautate limbi straine la Angajatori de TOP sunt: engleza, germana, franceza, spaniola, italiana, olandeza, suedeza, portugheza.

Webhelp Romania isi propune sa angajeze 50 de persoane pana la sfarsitul anului 2012 pentru centrul din Bucuresti. Este vorba despre posturi de entry level in customer service si BPO, pentru clienti din diverse domenii de activitate : telecomunicatii, turism, beauty, e-commerce. Oportunitatile profesionale sunt deschise atat pentru studenti si tineri absolventi, cat si pentru persoane motivate de domeniul relatiei cu clientii. Posturile presupun cunoasterea unei limbi straine. Dintre acestea, limba franceza reprezinta 80%, iar restul de 20% alte limbi europene, cum ar fi engleza, olandeza, spaniola, portugheza a declarat Andra Maxim, Director Resurse Umane, Webhelp Romania.
In urmatorii ani Samsung va creste in mod constant in Romania, flota de vanzari fiind principala vizata de aceasta crestere. Din acest motiv pozitiile de Key Account Manager, Product Manager, Retail Specialist sau Marketing Specialist sunt cele pe care le urmarim cu precadere pe parcursul evenimentului Angajatori de TOP a declarat Alexandru Aldoescu, Samsung Electronics Romania.

40% dintre pozitii sunt entry level, 20% mid-level si 40% senior level. Majoritatea pozitiilor noastre sunt deschise in cadrul departamentelor de suport tehnic si programare. Pozitiile entry-level sunt disponibile pe zona de helpdesk, Java & PHP Developer, Web Developer a declarat Oana Calcan, Recruiting EMEA, Stefanini.

ROUTE 66 este in continua cautare de persoane talentate si pasionate pentru Centrul sau de Cercetare si Dezvoltare de la Brasov si credem ca vom intalni astfel de candidati si la targul Angajatori de Top din toamna aceasta. Fie ei juniori sau cu experienta, ii asteptam pe candidati la standul nostru pentru a discuta despre ce isi doresc pentru cariera lor si despre oportunitatile din cadrul ROUTE 66 a declarat Roxana Spinu, Senior Recruiter, ROUTE 66.

Pentru cele doua zile ale evenimentului, le recomandam candidatiilor sa se inscrie pe www.hipo.ro pentru a participa la cele 28 de workshop-uri si conferinte unde vor avea oportunitatea de a interactiona cu angajatori precum: Intel, Ixia, Oracle, Ernst&Young, Genpact, JTI, Computer Generated Solutions, BearingPoint, McDonald’s Romania, Freescale Semiconductor, Accenture, Dell, Vodafone, Ursus Breweries, Adrem Invest, Rewe Romania Penny Market, BCR, BRD – Groupe Socit Gnrale.

Printre companiile prezente in aceasta toamna, putem mentiona: Vodafone, ENEA, 1&1 Internet Development, Intel, Microsoft, Samsung Electronics Romania, Ursus Breweries, BearingPoint, Ubisoft, Cegeka, Luxoft, Ixia, Route 66, Infineon, IBM, Dell, BCR, BRD – Groupe Socit Gnrale, Bitdefender, Stefanini, Freescale Semiconductor, Oracle, TeamNet Collaborate, Endava, Accenture, HP, Computer Generated Solutions, Star Storage, Genpact, Grup Renault Romania, Adrem Invest, Raiffeisen Bank, ING Asigurari de Viata, ProCredit Bank, JTI, LOreal Romania, British American Tabaco, McDonald’s Romania, Ernst&Young, Lidl.

Editia cu numarul 13 Angajatori de TOP este marcata de prezenta unor companii care vor fi prezente pentru prima data in cadrul evenimentului: Samsung Electronics Romania, Grupama Asigurari, ProCredit Bank, Endava, Cegeka, Plastipak, SINIAT, Carestream, Qualitance, VP Holding, Smartree, UFX Markets, Astron.

Pentru mai multe detalii despre evenimentul Angajatori de TOP candidatii pot accesa microsite-ul special creat pe www.hipo.ro sau folosind URL-ul scurt: www.angajatoridetop.ro

Evenimentul Angajatori de TOP este sustinut de partenerii media: RadioZU, CHIP Computers, Cariere, 24FUN, 9am, Wall-street, Business24, Comunicatedepresa.ro, T&T Tehnica si Tehnologie, IQads, HotNews, Romania Libera, Catalog Cursuri, Curierul National, Business-edu.ro, Spectacular, DoingBusiness.ro, PlayTech.ro, Media IQ, PCWorld, Computer World, HIT.ro, BESTEngineer, Profit360.ro, ISIC.ro Metropotam, RegieLive, Educativa, Start UB, Studentie si Ziare.com.

Angajatori de TOP este organizat de Catalyst Solutions, companie specializata in dezvoltarea de solutii pentru recrutarea de candidati cu potential. Catalyst Solutions sustine companiile in construirea unui brand de angajator puternic pentru candidati talentati care sa contribuie la cresterea organizatiilor lor. Printre solutiile aplicate pentru identificarea si selectia tinerilor cu potential se numara: proiectul Career Innovation Week, Consulting Days si Top Talents Romania, publicatiile anuale Ghidul Angajatorilor precum si portalul de cariera www.hipo.ro