Bucură-te de liniştea celor mai frumoase momente alături ...

noiembrie 26, 2012

Primele luni petrecute împreună cu puiul tău pot fi tulburate de momentul neplăcut al colicilor abdominale.

Nu trebuie să te nelinişteşti sau să te învinovăţeşti. Colicile abdominale sunt o stare fiziologică normală, comună bebeluşilor în primele 3-4 luni de viaţă, indiferent dacă sunt hrăniţi cu lapte matern sau nu.

Durerea cauzată de colici apare brusc şi este însoţită de plânsul excesiv al bebeluşului. Episoadele se repetă de mai multe ori în timpul zilei, mai ales după-amiaza târziu şi în timpul nopţii, fără a avea un motiv specific precum: foame, oboseală, temperatură ridicată sau nevoia de schimbare a scutecului.

Momentele de irascibilitate şi plâns necontrolat pot fi însoţite de încordarea şi flexarea picioruşelor la piept, înroşirea sau invinetirea feţei. Informează-te din timp şi fii pregătită să calmezi colicile abdominale ale puiului tău pentru a păstra liniştea celor mai frumoase momente împreună.

Cum recunoÅŸti colicile bebeluÅŸului:

• Plâns excesiv - crize de plâns prelungit, fără un motiv specific
• Debut – fiecare episod are o durata clar determinată, cu început şi sfârşit. Debutul este brusc, fără nicio legatură cu starea anterioară a bebeluşului şi apare, de obicei, în timpul serii.
• Diferite faţă de episoadele de plâns “normal’ – episoadele de plâns datorate colicilor sunt mai intense, mai zgomotoase şi mai sonore ca cele “normale”. Plânsul sună ca şi cum bebeluşul ţipă şi pare că are dureri.
• Mişcările corpului – bebeluşul este neliniştit, îşi mişcă mult mâinile şi picioarele.
• Nu poate fi consolat – bebeluÅŸii care au colici sunt foarte greu de liniÅŸtit, indiferent de încercările părinÅ£ilor. Pot exista ÅŸi ... » citeste tot comunicatul pe LivePR.ro - Bucură-te de liniÅŸtea celor mai frumoase momente alături ...

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro