Bucovina Off-Road Challenge da startul Campionatului National de Off-Road al Romaniei

Federația Romană de Automobilism Sportiv împreună cu Clubul Sportiv Off-Road Bucovina vor da startul Campionatului Național de Off-Road, vineri 21 mai 2010, cu prima etapă, Bucovina Off - Road Challenge, la Gura Humorului – Suceava.

La competiție s-au înscris peste 200 de participanți care vor forma echipaje pe 75 de mașini și 50 de motociclete. Concurenții își vor pune la încercare abilitățile de pilotaj pentru premii în bani și echipamente cu o valoare totală de 10.000 de euro.

O noutate a ediției de anul acesta – a IV-a pentru Bucovina Off-Road Challenge – este introducerea clasei STANDARD la secțiunea AUTO, la care vor participa mașini de teren (4X4) cu dotările din fabrică. ”Încă de la edițiile trecute am remarcat cum comunitatea pasionaților de off-road se mărește. Sunt piloți aflați la început de drum care vor să-și testeze abilitățile într-o formulă competițională organizată, iar introducerea clasei STANDARD este răspunsul clubului la dorința lor. Vor putea participa deci și echipaje cu mașini obișnuite, așa cum vin din fabrică. Pentru acești concurenți am căutat trasee speciale, cu un grad mai scăzut de dificultate” a explicat Rasty Gabriel, presedintele C.S. Off-Road Bucovina.

Organizatorii spun că etapa bucovineană a Campionatului Național de Off-Road înregistrează deja un record de participare le sectiunea auto cu cel mai mare număr de înscrieri la o competiție de acest tip desfășurată în Romania. Bucovina Off-Road Challenge are si o sectiune MOTO, pentru al doilea an consecutiv. ”Suntem bucuroși că popularitatea secțiunii MOTO este în creștere. În 2009, când am invitat pasionații de enduro pentru prima dată la competiția de la Gura Humorului am spus că vrem să spargem gheața. A fost o decizie inspirată pentru că iată, în 2010, numărul participanților este semnificativ mai mare”, spune Sorin Covaliu, membru al C.S. Off-Road Bucovina.

Încă de anul trecut competiția de la Gura Humorului a ridicat standardele tehnice pentru mașinile înscrise în concurs și a cerut participanților o listă minimă obligatorie de dotări, atât la Open, cât și la Extrem: centurile HAM, căștile de protecție, trusa medicală și extinctorul.
”Odată cu intrarea în Campionatul Național, Clubul Sportiv Off-Road Bucovina are un aliat important: Federația Română de Automobilism Sportiv (“FRAS”). Implicarea și sprijinul acordat de FRAS va face competiția mai puternică și consolidează standardele de concurs în special la capitolul siguranță, unde cum am mai spus și în 2009, nu facem concesii”, spun organizatorii.

Concurenții vor putea să își povestească experiențele, la focul de tabără al unei seri haiducești, iar pe traseu vor fi amenajate porțiuni la care publicul – estimat de organizatori la 15.000 de participanți - va avea acces. Competiția se va încheia pe 23 mai cu Superspeciala Trial Bucovinean.
Partenerii oficiali ai editiei de anul acesta sunt: Primaria Gura Humorului, Consiliul Judetean al Jud. Suceava, Romsilva - Ocolul Silvic al Jud. Suceava si Best Western Bucovina – Club de Munte

Detalii despre regulamentul de concurs și organizare puteți gasi la http://www.bucovinaoffroad.ro/eveniment2010_la_inscrieri.php

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro