Cu toţii dăm şi primim flori, dar puţini cunoaştem care este mesajul acestor daruri. Florile au semnificaţii diferite în funcţie de culoare şi specie. De asemenea, fiecare este legată de câte o legendă. „Adevărul“ vă explică ce mesaje transmitem de fapt prin anumite flori.
Lalelele au ajuns în Europa abia în secolul al XVI-lea şi s-au răspândit rapid. O frumoasă legendă turcească explică însemnătatea lor. După ce un tânăr prinţ află că fata de care se îndragostise a murit, se sinucide, iar din sângele lui se nasc lalelele, flori care reprezintă dragostea pură. Laleaua albă La fel ca şi alte flori albe, laleaua de această culoare reprezintă puritate, dar însemnătatea sa include şi respect. Din acest motiv, un buchet de lalele albe este ideal atunci când vreţi să vă cereţi scuze pentru o greşeală.
Laleaua roşie Dragostea simbolizată de laleaua roşie este una puternică, care te mistuie. Dacă vrei să vă exprimaţi sentimentele foarte puternice, care credeţi că sunt nepieritoare, această culoare este perfectă. Laleaua galbenă Simbolistica lalelei galbene a evoluat de-a lungul timpului. În urmă cu ceva vreme, această floare simboliza dragostea unilaterală, care este lipsită de speranţă.
Trandafirul Înca din Antichitate, trandafirul este recunoscut şi ca fiind „regele florilor”. Acesta este una dintre cele mai populare flori ale lumii şi este de asemenea cea mai bine vândută. Este binecunoscut faptul că buchetele de trandafiri roşii simbolizează pasiunea şi dragostea, cei în nuanţe delicate roz sunt simbolul afecţiunii şi a sensibilităţii. Trandafirii roz se numără printre florile cele mai reprezentate în artă, de-a lungul istoriei. Preferinţa pentru aceste buchete de trandafiri are şi o explicaţie: soiurile de această culoare au mai multe cicluri de înflorire de-a lungul unui an şi sunt mai rezistente. Legenda trandafirilor De-a lungul mileniilor, fiecare civilizaţie a creat propria legendă referitoare la apariţia trandafirului.
Astfel, grecii considerau că zeiţa Afrodita i-a daruit fiului sau, Cupidon, pe lângă arc şi tolba cu săgeţi şi un trandafir. Pe de altă parte, musulmanii credeau că trandafirul a luat naştere din lacrima Profetului Mahomed, în timp ce hinduşii spuneau că din această floare creatorul universului, Brahma, a creat-o pe Lakshmi, una dintre soţiile zeului Vishnu. Nici romanii nu s-au lăsat mai prejos şi chiar au creat o sărbătoare în jurul semnificaţiei trandafirului, pe care au numit-o Rosalia.
Această era celebrată primăvara şi avea drept scop comemorarea strămoşilor. Pe mormintele acestora erau aşezate coroane din trandafiri roz. Mai târziu, sărbătoarea devenită creştină a luat numele de Rusalii.
sursa: Adevarul
» Preluat de pe LivePr.ro - Buchete de trandafiri afla cum poti trimite online
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro