Bucataria mexicana

august 1, 2012

Bucataria mexicana se caracterizeaza prin arome iuti, mancarea din aceasta tara fiind recunoscuta ca fiind picanta si extrem de condimentata.

Cu toate acestea, nu toate retetele culinare mexicane contin ingrediente iuti. Pentru mexicani, gatitul este o bucurie, dar si o modalitate de a-si exersa creativitatea. Dupa ce invata elementele de baza ale gatitului, mexicanii incep prin a combina tot felul de ingrediente, care mai de care mai ciudate pentru popoarele europene.

In bucatarie mexicana, puteti gasi multe retete culinare rafinate, dar si altele care nu sunt recomandate celor care deja au depasit greutatea ideala sau au probleme cu inima sau colonul. Cateva feluri de mancare mexicana pe care puteti sa le serviti si la restaurantele de la noi din tara: chilli cu carne, carnaciori mexicani in sos guacamole, salata mexicana de pui cu sos salsa mexican, scoici in stil mexican, tocanita mexicana cu chilli si buritos.

Retetele culinare mexicane sunt in general stiute de toate lumea, nu cum se intampla la francezi de exemplu, care tin cu dintii de secretele lor, doar ca trebuie sa detii exact ingredientele prevazute de reteta. Daca de exemplu traiesti in Irlanda si nu ai decat ingrediente congelate din Mexic, mai mult ca sigur ca nu vei obtine aceeasi aroma a mancarii ca un mexican, care foloseste respectivul ingredient proaspat.vezi aici

Chiar daca impresia generala este ca mexicanii sunt focusati pe fructe, orez, porumb, salate si peste, exista destule retete culinare care contin carne si sunt extreme de delicioase: pulpa de miel si curmale, tocanita din carne de capra, friptura din pulpa de capra.Vezi pe e-reteteculinare.ro

 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro