BRD – Groupe Société Générale lanseaza creditul EXPERT, pentru practicantii de profesiuni liberale

BRD – Groupe Société Générale isi diversifica oferta de produse adresate practicantilor de profesiuni liberale prin lansarea unui nou tip de credit, denumit ” EXPERT “. Noul produs este disponibil in intreaga retea de peste 200 de unitati ale bancii. Adaptat cerintelor specifice acestor clienti, noul credit ofera avantajul major al unui raspuns rapid, in maxim 48 de ore de la solicitare.
Creditul “EXPERT” este un produs destinat finantarii investitiilor pentru achizitia de echipamente si diverse dotari materiale necesare in activitatea profesionala (mobilier, autovehicule, birotica, aparatura specifica profesiei etc).

Beneficiarii creditului trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

– sa apartina Ordinului Profesional specific profesiilor de: avocat, notar, medic, farmacist, expert contabil sau contabil autorizat, activand in cadrul cabinetelor/birourilor individuale, grupate sau asociate, in societati civile profesionale sau societati comerciale,
-sa fie rezidenti si sa-si desfasoare activitatea in Romania,
-sa demonstreze, la data solicitarii creditului, ca isi desfasoara activitatea de cel putin 12 luni.
Finantarea prin Creditul EXPERT se acorda in lei, euro sau dolari, in functie de optiunea clientului. Valoarea creditului este cuprinsa intre minimum 1.000 EUR si maximum 25.000 EUR (sau echivalentul in ROL/USD), finantarea acordandu-se pentru o perioada cuprinsa intre 12 si 60 de luni.
Pentru creditele acordate in ROL, dobanda este de 22% pe an (fixa) sau 26% pe an (variabila). Pentru creditele in valuta, dobanda este de 9,75% pe an (variabila) atat la creditele in euro, cat si la cele in dolari.

Garantia creditului difera in functie de posibilitatea asigurarii unui avans pentru creditul solicitat. Situat la un nivel de 20% din valoarea investitiei dorite, avansul se calculeaza pe baza facturii proforma sau a devizului pentru dotarile materiale care fac obiectul creditului. In acest caz, garantia creditului va fi gaj asupra acestor bunuri. Avansul poate fi constituit in numerar (in cont curent sau intr-un depozit nou sau deja existent la BRD) sau poate fi achitat direct vanzatorului/furnizorului. Pentru situatia in care solicitantul nu poate contribui cu acest avans, garantia creditului va fi ipoteca asupra unui bun imobil.

Un alt avantaj este faptul ca, pentru analiza cererii de credit se pot lua in calcul atat veniturile afacerii de finantat (conform Registrului de incasari si plati pe ultimele 6 luni), cat si alte venituri justificate ale familiei solicitantului, experienta in profesie, numarul de salariati ai cabinetului etc.

BRD – Groupe Société Générale este cea mai mare banca privata din Romania, cu active de peste 2,5 miliarde EUR. Banca opereaza o retea de 206 agentii si are un portofoliu de 1.450.000 de clienti activi, persoane fizice si juridice. (BCR)