BRD – Groupe Société Générale a depasit 1.000.000 de carduri emise

BRD – Groupe Société Générale a depasit, la inceputul acestui an, cifra de 1.000.000 de carduri active emise. Banca l-a premiat, in cadrul unui eveniment organizat marti, 25 ianuarie 2005 la hotelul Crowne Plaza, pe posesorul cardului cu numarul 1.000.000, domnul Gurgu Adi Nicusor din Braila.

BRD a fost prima banca emitenta a unui card in Romania, cardul “Prima”, fiind lansat pe piata in anul 1995. Pana in anul 1999, cardul Prima s-a bucurat de un insemnat succes comercial in conditiile de dezvoltare a pietei din acel moment, aproximativ 4.000 de carduri fiind emise in acea perioada.

Banca s-a impus ca unul dintre cei mai importanti actori ai pietei cardurilor incepand din 1999. BRD – Groupe Société Générale a lansat atunci o gama completa de carduri, cuprinzand sase produse destinate clientilor persoane fizice si juridice. Oferta a fost bine primita, la 31 decembrie 1999 inregistrandu-se deja un numar de 30.000 de carduri emise. Dupa numai cinci luni, in aprilie 2000, BRD – Groupe Société Générale a depasit cifra de 100.000 de carduri emise. Ca o recunoastere a acestor performante, International Data Group a atribuit premiul de excelenta pe anul 2000 pentru Romania, sistemului informatic de carduri al BRD – Groupe Société Générale. In anul 2001, cardul de credit BRD VISA Clasic a fost recompensat de revista Piata Financiara cu premiul pentru ” cel mai bun produs bancar “.

In 2004, BRD – Groupe Société Générale a lansat 3 carduri noi : MasterCard Gold in ROL, MasterCard Standard in EUR si MasterCard Business in EUR, precum si o gama larga de noi servicii de asistenta si asigurare atasate cardurilor. In acelasi timp, banca a extins aria de utilizare a cardurilor sale, cele mai multe dintre acestea devenind internationale. Principalul element de noutate al acestei schimbari consta in oferirea unui pachet de servicii gratuite de asistenta si asigurare pe parcursul calatoriilor efectuate de clienti in tara si in strainatate.

In premiera pe piata romaneasca, posesorii cardurilor BRD beneficiaza de servicii precum asigurarea medicala obligatorie in cazul calatoriilor in strainatate, asigurarea in caz de accident pe parcursul deplasarilor cu mijloace de transport public, asistenta medicala, asistenta legala, transport medical de urgenta etc.

Pe langa aceste servicii, cardurile “business” destinate persoanelor juridice ofera o serie de alte servicii de asigurare si asistenta, precum: asigurarea in cazul intarzierii bagajelor sau a cursei aeriene si asistenta legala in cazul unui accident petrecut pe durata deplasarii in strainatate.

Accesul la aceste servicii este posibil prin simpla utilizare a cardului pentru achitarea contravalorii cheltuielilor de calatorie.

Pe de alta parte, BRD – Groupe Société Générale este prima banca din Romania care ofera clientilor, incepand cu a doua jumatate a anului 2004, posibilitatea de a solicita on-line emiterea unui card de debit si/sau de credit prin intermediul site-ului www.brd.ro. Prin simpla completare on-line a unei cereri de emitere, clientii pot beneficia de un card de debit MasterCard in Eur, Visa Classic in USD, Maestro, Visa Electron sau Cardul 10 – card destinat studentilor – sau de cardul de credit Visa Classic in lei. Astfel, clientii pot solicita un card oricand si de oriunde doresc, economisind timpul necesar deplasarii la banca pentru completarea si depunerea cererii de emitere.In plus, clientii BRD au acces prin intermediul cardului la o serie de servicii aditionale, cum ar fi: serviciul de mobile banking Mobilis, serviciul de internet banking BRD-NET, posibilitatea platii facturilor de utilitati etc.

” BRD emite cardul cu numarul 1.000.000 la 10 ani dupa ce tot ea a emis primul card de credit din Romania, cardul Prima. In toti acesti ani, ne-am pus creativitatea si profesionalismul in slujba clientilor din Romania si am reusit sa ne apropiem de ei facandu-le viata tot mai simpla. Iar cardul a fost unul dintre cele mai importante argumente ale noastre, pentru ca am dovedit ca el este o necesitate si nu un lux”, a declarat Presedintele – Director General al BRD, Patrick Gelin. BRD – Groupe Société Générale, lider actual din punct de vedere al numarului de carduri de credit, isi propune sa continue eforturile investitionale atat pentru cresterea capacitatii sistemului, cat si pentru imbunatatirea calitatii produselor si diversificarea serviciilor conexe. BRD – Groupe Société Générale dispune la ora actuala de o retea de 206 unitati, peste 420 de ATM-uri si mai mult de 3.400 de POS-uri la comerciantii acceptanti.(BRD)