Bogdan Despescu nu își asumă scandalul care a dus la demisia șefului Poliției

Răspunsurile privind noaptea în care șefii Poliției Române și a Poliției Capitalei s-au întâlnit pentru a negocia cu membrii unui clan interlop trebuie să fie date de IGPR, spune Bogdan Despescu, la o zi după demisia chestorul Liviu Vasilescu din fruntea Poliției Române.

„Fiecare activitate se analizează în funcție de moment și ține de operațiunea în desfășurare", a mai afirmat Bogdan Despescu, refuzând să răspundă la o întrebare despre cum ar fi procedat el în situația respectivă.

Cât despre demisia chestorului Liviu Vasilescu, Bogdan Despescu recunoaște că a avut mai multe discuții, dar spune că a fost o decizie asumată de Vasilescu după propria analiză să se retragă din fruntea IGPR.

Chestorul Liviu Vasilescu a anunțat marți că se retrage din funcția de șef al Poliției Române, deși doar trei zile înainte a făcut un întreg expozeu cu privire la motivele pentru care consideră demisia sa neîntemeiată.

Bogdan Despescu a refuzat să comenteze și dacă mutarea lui Radu Gavriș timp de șase luni la IPJ Harghita a survenit ca urmare a speculațiilor că el ar fi oferit informații presei despre întâlnirea secretară dintre șefii din poliție și interlopi.

Cu câteva zile în urmă, înfuriat de amploarea pe care informația despre întâlnirea șefilor poliției cu interlopii a luat-o, secretarul de stat Bogdan Despescu a amenințat cu demiterea celor care au furnizat presei imagini de la întâlnire, anunțând că va avea „toleranță zero” față de ei, o expresie folosită de obicei împotriva grupărilor de criminalitate organizată.

Scandalul a izbucnit după ce Adevărul a publicat imagini, de pe camerele de supraveghere stradale, care confirmă faptul că ofiţeri de rang înalt din Poliţia Română s-au întâlnit cu Elvis Pian şi reprezentanţii Clanului Duduianu în noaptea de 8 spre 9 august, pentru a negocia condiţiile de înmormântare a lui Emi Pian.

De asemenea, Elvis Pian, fratele interlopului mort, a confirmat că a avut o întâlnire, în noaptea de 8 spre 9 august, într-o biserică din București, cu şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, cu şeful Poliţiei Sector 5, Cătălin Păştin, şi cu şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet, pentru a negocia condițiile de înmormântare. 

 

 

Sursa: europalibera.org