BitDefender ii invinge pe americani la ei acasa

În numărul din martie al revistei IT cu cel mai mare număr de cititori din America (5,2 milioane), produsul românesc este ales “Best Buy”, surclasând 9 dintre cele mai renumite soluţii de securitate din întreaga lume. BitDefender a primit cele mai bune punctaje atât pentru caracteristicile tehnice cât şi pentru cel mai bun raport calitate-preţ. Testele tehnice au fost efectuate de către AV-Test Center Germania, cel mai important institut internaţional de testare în domeniul soluţiilor de securitate a datelor.

Toate cele 10 soluţii de securitate de top intrate în concurs au fost analizate prin prisma eficienţei scanării euristice, timpului de răspuns la noile ameninţări, capacităţii de dezinfecţie, uşurinţei în utilizare, suportului tehnic şi abilităţii de a detecta viruşii nou lansaţi. Concluzia raportului: BitDefender a detectat toate cele 1518 ameninţări informatice aflate în circulaţie.

Cea mai importantă analiză a fost cea a detecţiei euristice a viruşilor, aceasta fiind şi cea mai eficientă metodă de protecţie împotriva noilor pericole informatice. Acest tip de detecţie se bazează pe analiza comportamentală a potenţialelor ameninţări, nu doar pe viruşii înregistraţi în baza de semnături a produsului. Cu una din cele mai avansate tehnologii din industrie şi singura implementată la nivel de calculator individual, BitDefender a obţinut cel mai bun scor şi a demonstrat că este cu un pas înaintea hackerilor, furnizând clienţilor actualizări, imediat ce apar noi variante de viruşi.

“Primul loc ocupat de BitDefender în clasamentul făcut de americani reprezintă un mare succes pentru IT-ul românesc. În acelaşi timp, este o demitizare a percepţiei că cele mai bune soluţii antivirus sunt furnizate de companiile gigant de securitate din SUA. Concluziile analiştilor sunt clare: BitDefender reacţionează mai repede, dezvoltă tehnologii mai bune într-un timp mai scurt, oferă servicii mai bune decât competitorii săi, la un raport costuri – eficienţă superior”, a comentat Bogdan Dumitru, BitDefender CTO.

BitDefender este o suită de peste 54 de soluţii pentru satisfacerea nevoilor de securitate ale mediului IT actual, oferind administrarea eficientă a ameninţărilor informatice pentru peste 41 de milioane de utilizatori individuali si din corporaţii, în mai mult de 100 de ţări.
Realizată pentru a oferi protecţie completă reţelelor şi sistemelor companiilor, gama de soluţii BitDefender cuprinde, pe lângă produse pentru protecţia antivirus, antispam, personal firewall şi soluţii de administrare a securităţii. De asemenea, echipa BitDefender oferă consultanţă organizaţiilor în realizarea şi stabilirea politicilor de securitate a datelor pentru reţelele de calculatoare.

BitDefender este o divizie a SOFTWIN SRL, al cărei sediu central se află în România, la Bucureşti. SOFTWIN are reprezentanţe externe în Germania, Marea Britanie, Spania şi SUA.