Bitdefender a lansat un detector gratuit pentru Carrier IQ

Bitdefender, unul dintre cei mai importanti producatori de solutii antivirus din lume, lanseaza o aplicatie gratuita prin care utilizatorii pot determina instantaneu daca telefonul le este afectat de prezenta controversatului Carrier IQ. Este vorba despre un soft prin care mai multe date cu caracter personal aflate in terminaul telefonic pot fi monitorizare in scopul declarat de a imbunatati calitatea serviciilor de telefonie mobila.

Prezent sub denumirea de Carrier IQ Finder, aplicatia creata de Bitdefender determina instantaneu daca telefonul utilizatorului a fost echipat cu software-ul Carrier IQ si daca in momentul actual este monitorizat.

”Bitdefender promoveaza si sustine in mod activ ideea de intimitate a utilizatorilor de telefoane si servicii de telefonie mobila si considera firesc ca acestia sa poata lua decizii corect informate atunci cand este vorba de a oferi acces la date cu caracter personal”, apreciaza Alexandru Balan, Sr. Product Manager Bitdefender Mobile Unit. ”Chiar daca proprietarul softului pretinde ca doar o parte din datele culese de Carrier IQ este utilizata de operatorii de telefonie mobila, chestiunea ridica un foarte mare semn de intrebare asupra confidentialitatii reale a datelor din terminalele mobile”, mai adauga Balan.

Dat fiind ca instrumentul de diagnoza Carrier IQ este deosebit de puternic integrat in firmware-ul telefonului, aplicatia Bitdefender nu anihileaza softul, intrucat aceasta masura ar putea afecta stabilitatea functionarii aparatului. Pentru o protectie suplimentara a telefonului, Bitdefender recomanda instalarea suitei de securitate Bitdefender Mobile Security, disponibila gratuit pe Android Market.

Bitdefender este producatorul uneia dintre cele mai performante solutii de securitate a datelor atestate pe plan international de catre institutii independente de specialitate.Înca din anul 2001, Bitdefender este unul dintre liderii industriei de securitate, dezvoltand tehnologii inovatoare, multiplu premiate la nivel international.

In fiecare zi, tehnologiile Bitdefender protejeaza datele a aproximativ 400 milioane de utilizatori individuali si companii.
Recent, compania a primit o serie de recomandari valoroase din partea unor publicatii prestigioase din SUA si Europa, printre care ConsumerSearch, Which?, Stiftung Warentest si Taenk.

Totodata, tehnologiile antivirus Bitdefender au obtinut rezultate superioare in cadrul testarilor specializate organizate de institutii independente de profil, precum AV Test si AV-Comparatives.
In plus, Bitdefender le pune la dispozitia utilizatorilor platforma Malware City, o resursa completa de informare si formare in domeniul securitatii informatice.