BitDefender a detectat virusii Zotob

august 29, 2005

Institutul german independent AV-Test (http://www.av-test.org/) a dat publicităţii un raport, privind modul în care produsele antivirus şi-au protejat utilizatorii în faţa recentelor ameninţări informatice ale viruşilor din familia Zotob.

Aceste atacuri informatice au continuat să fie în centrul atenţiei şi săptămâna trecută, după ce au afectat grav importante instituţii şi companii, printre care CNN, ABC şi sistemele de baze de date care deservesc reţeaua de aeroporturi din SUA.

Testul a fost efectuat pe 36 de produse antivirus, luând în considerare toate cele 6 versiuni ale virusului. Rezultatele au relevat faptul că, BitDefender a detectat, proactiv, toate variantele de Zotob, fără să fi fost nevoie de o actualizare a produselor. Rezultatele testului au fost imediat preluate de presa internaţională (http://www.pcmag.com/article2/0,1895,1850851,00.asp)

Performanţa românilor de la SOFTWIN se datorează unei tehnologii revoluţionare în domeniul securităţii datelor, dezvoltate recent de BitDefender şi denumită HiVE (Heuristics in Virtual Environment). Această tehnologie se bazează pe analiza comportamentală a potenţialelor coduri maliţioase. Sistemul de operare rămâne protejat în faţa noilor ameninţări informatice, care nu există în baza de date a antivirusului, dar care au un comportament viral.

HiVE reprezintă, în fapt, o versiune avansată a tehnologiei de Behaviour Blocking, care a stat la baza alegerii BitDefender ca şi câştigător al IST Prize, în 2003. Această tehnologie este, în continuare, singura din Europa de Est, care, în ultimii 4 ani, a reuşit să câştige acest prestigios premiu.

“Suntem încântaţi de această confirmare publică a tehnologiei HiVE, venită din partea unui prestigios for de testare antivirus. Prin această tehnologie, am investit foarte mult efort şi încredere în detecţia proactivă a viruşilor. Este o importantă bătălie câştigată în războiul nostru permanent cu creatorii de viruşi. Clienţii BitDefender au fost protejaţi împotriva celei mai recente ameninţări informatice, Zotob, înainte chiar ca laboratoarele antivirus să primească primele semnale referitoare la infectări”, a declarat Bogdan Dumitru, BitDefender Chief Technical Officer. (Bitdefender)

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro