Bijuterii ascunse in soseta

– 1,5 kg lamele din metal alb si 108 grame bijuterii din metal galben, ascunse in bagajele si pe corpul unui roman ce vroia sa iasa prin PTF Giurgiu
– 2 kg de bijuterii, descoperite intr-un cuptor electric, la Vama Veche

* Lucratorii vamali si politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Giurgiu Rutier au descoperit 1,5 kilograme lamele din metal alb presupuse a fi din argint si 108 grame bijuterii din metal galben presupuse a fi din aur, ascunse pe corpul si in bagajele unui roman ce intentiona sa mearga in Turcia.

Astfel, in ziua de 21.05.2006, orele 17.30, s-au prezentat pentru a iesi din tara 33 de cetateni (29 romani si 4 turci), calatorind intr-un autocar ce efectua curse pe ruta Romania – Turcia.

Lucratorii vamali si politistii de frontiera giurgiuveni, in exercitarea atributiilor prevazute de lege, au procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra autocarului si persoanelor din autocar, prilej cu care au descoperit, ascunse pe corpul si in bagajele cetateanului roman B. Florin de 34 ani, cu domiciliul pe raza judetului Iasi, urmatoarele bunuri:
– pe fundul dublu al unei genti de voiaj apartinand susnumitului, a fost descoperita cantitatea de 1,5 kg. lamele din metal alb presupuse a fi din argint, iar la gatul acestuia, agatate pe lantisor, s-au gasit 6 inele din metal galben presupuse a fi din aur si cantarind 16 grame;
– o alta „ascunzatoare” a ieseanului a fost o soseta pe care o purta, unde au mai fost descoperite 92 grame bijuterii din metal galben presupus a fi aur, constand in lantisoare si bucati de bijuterii.

In cadrul cercetarilor Florin B. a declarat ca intentiona sa preschimbe bijuteriile intr-un magazin de profil din Turcia, dar le-a ascuns deoarece nu dorea sa le declare organelor vamale.

Bijuteriile au fost retinute in vederea confiscarii de autoritatea vamala, conform prevederilor din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al Romaniei (H.G. nr. 1114/2001), cetateanul in cauza fiind sanctionat cu suma de 2.500 RON, conform prevederilor legale in vigoare.

* Azi noapte, lucratorii vamali si politistii de frontiera constanteni au descoperit, intr-un autocar ce venea din Turcia, ascunse intr-un cuptor electric, aproximativ 2 kg de bijuterii din metal galben si alb, presupus a fi aur si argint.

La ora 02.30, in P.T.F. Vama Veche, s-a prezentat pentru intrarea in tara autocarul unei firme de transport international ce venea din Turcia.

Actionand in baza unor informatii si analizei de risc, lucratorii vamali si politistii de frontiera, aflati in exercitarea atributiilor prevazute prin lege, au efectuat un control amanuntit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care au descoperit, intr-un cuptor electric, impachetate in folii de aluminiu, aproximativ 2 kg de bijuterii din metal alb si galben (1.880 grame din metal alb si 20 grame din metal galben), constand in 64 de inele, 65 de perechi de cercei, 38 de lantisoare, 31 de bratari si 27 de medalioane.

Soferul autocarului, cetateanul turc S. Ersean, in varsta de 41 de ani, a declarat ca a primit cuptorul, fara a sti ca in el se afla bijuteriile, de la un barbat din Turcia, a carui identitate nu o cunoaste si trebuia sa-l predea unei persoane din Constanta.

Si in acest caz, bijuteriile au fost retinute in vederea confiscarii de autoritatea vamala, conform prevederilor din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al Romaniei (H.G. nr. 1114/2001), soferul autocarului fiind sanctionat conform prevederilor legale in vigoare, cu suma de 2.500 RON.