Potrivit unui studiu ,prezentat la cea de-a 136-a adunare a Asociatiei Americane de Neurologie, consumul moderat si regulat de bere poate fi una dintre strategiile de reducere a riscului de aparitie a bolii Parkinson, scrie Kudika.ro.
“Acest studiu pune intr-adevar in evidenta unul dintre beneficiile pe care consumul de bere il poate avea in prevenirea instalarii bolii Parkinson insa ce nu trebuie sa uitam este faptul ca efectul benefic al berii se poate face simtit doar in cazul in care este consumata in cantitati moderate", afirma Dr. Corina-Aurelia Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.
Cum anume poate avea efect benefic berea?Datorita ingredientelor sale naturale .Berea contine o cantitate mare de purina care poate lucra sinergic cu etanolul pentru a mari nivelul de acid uric rezultat din metabolism. Acidul uric are un puternic rol antioxidant iar o cantitate mai mare de urat plasmatic este direct proportionala cu reducerea riscului de aparitie a bolii Parkinson. Mai mult, are un rol in influentarea progresiei clinice in rândul pacientilor afectati de boala, evolutia acesteia devenind mai lenta.
Insa,membrii Centrului de Studii despre Bere,Sanatate si Nutritie afirma ca berea nu are efecte miraculoase daca nu se tine cont de un consum moderat si ca este nevoie de o alimentatie corespunzatoare si un stil de viata sanatos.
Adelina Elena Baciu
[email protected]
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro