Berea dietetica si in Romania

Începând cu luna octombrie, pe piaţa românească, a fost lansată prima bere dietetică germană, Edelhopfen Diät Pilsner, produsă de Braüerei Gebr. Maisel în oraşul Bayreuth din nord-estul Bavariei. Edelhopfen este importată în România exclusiv de Sugar Free Dieta.

Edelhopfen este o bere blondă, din categoria Premium, cu o concentraţie alcoolică de 4,9%vol., conţinând cu 75% mai puţine glucide şi cu 25% mai puţine calorii faţă de media berilor obişnuite.

Edelhopfen poate fi consumată în cadrul dietelor hipoglucidice şi al celor hipocalorice deci, de către persoane care sunt atente la formele şi sănătatea lor. Nu în ultimul rând, poate fi consumată de către persoanele diabetice, în cadrul unui regim controlat.

Multe persoane tind să creadă că alternativa dietetică a berii obişnuite este berea fără alcool, ceea ce este doar pe jumătate real: berea fără alcool are mai puţine calorii, dar este o adevărată “bombă” glucidică! …şi nu are alcool!

Scăderea conţinutului glucidic (al carbohidraţilor) şi a valorilor energetice, cu păstrarea absolut intacte a gustului şi a concentraţiei de alcool, se realizează printr-un proces suplimentar de fermentare. Nici un alt ingredient suplimentar nu apare în acest nou procedeu; ar fi, de altfel, imposibil, intrucât “Legea purităţii berii” (în vigoare din 1516 în Bavaria/Germania) nu permite decât folosirea apei, a malţului şi a hameiului pentru obţinerea berii.

Din punctul de vedere al conţinutului glucidic, 1.9 litri de Edelhopfen = 20 g pâine (o felie) = 250g lapte (iaurt, brânză de vaci) = 50 g cartofi (o lingură) = 50 g orez sau griş fiert = 50 g paste făinoase fierte.

Edelhopfen este o bere rafinată, cu o aromă suplă şi delicată, o bere care se mulează perfect pe gustul consumatorilor pretenţioşi şi, în mod special, pe gustul femeilor din România, aşa cum a relevat sondajul din cursul acestei veri.