BenQ anunta fuziunea AUO-Quanta Display

AU Optronics Corp (TAIEX: 2409; NYSE: AUO) şi Quanta Display Inc. (“QDI” TAIEX:3012) anunţă semnarea unui accord de fuziune

AU Optronics Corp. (‘AUO’ sau ‘Company’) (TAIEX: 2409; NYSE: AUO) şi Quanta Display Inc. (“QDI” TAIEX:3012) anunţă semnarea unui accord de fuziune Quanta Display Inc (QDI) cu şi în interiorul AUO.
Acordul de fuziune a fost aprobat în luna aprilie de Consiliul de Administraţie al AUO şi QDI. Data de consolidare a fuziunii este proiectată a fi 1 octombrie 2006, când QDI va fi absorbit de AUO. Entitatea rezutată după fuziune va opera ca AUO. Rata de schimb pentru QDI la AUO va fi de 3.5 la 1, subiect ce va fi aprobat de adunarea acţionarilor de la AUO şi QDI, şi după creşterea de capital AUO.
După fuziune, doi membri din consiliul de administraţie al AUO vor fi numiţi de către QDI. Dl. KY Lee şi Mr. HB Chen vor rămâne preşedinţi/CEO şi Preşedinte /COO al AUO, în timp ce Dl. CC Leung va fi numit vice-preşedinte.

Consiliul de Administraţie al AUO a mai adoptat o propunere prin care se recomandă distribuţia de dividende cash NT$0.3 şi 3 la sută dividende din acţiuni (30 acţiuni pentru fiecare 1,000 deţinute) per acţiune comună şi împărţirea profitului în formă de NT$379,735,891 cash şi 88,605,041 în acţiuni la bursă. Propunerea va fi discutată şi aprobată la şedinţa generală a Companiei, planificată pe 15 iunie 2006.

Preşedintele Quanta, Dl. Barrz Lam a declarat că parteneriatul strategic combină puterea complementară a ambelor companii, în special în tehnologie, produse, portofoliul clienţilor şi diferite generaţii de facilităţi de fabricare. Nu creează numai economia de scală şi îmbunătăţeşte comptetitivitatea globală, dar oferă şi un produs extensiv şi portofoliu de tehnologie, precum şi servicii mai bune.

Dl. KY Lee, Preşedinte AUO’s, a menţionat faptul că fuziunea va îndeplini următoarele obiective:

 reorganiyarea de resurse în special în finanţe şi resurse umane din zona LCD-TFT pentru a crea o mai mare creativitate şi competitivitate. Consolidarea la scară mare în Taiwan va aduce avantaje mai mari legate de fonduri şi aduce şi contribuţie pozitivă pe termen lung pentru întreaga industrie.
 capacitatea AUO va depăşi 19% din cota de piaţă la nivel global şi o va face imediat echivalenta celei a competitorilor din Corea. În plus, capacitatea sa consolidată de fabrici G5 & G6 va duce pe poziţia nr. 1, plus expansiunea tot mai mare a capacităţii de fabricaţie de noi generaţii care vor asigura AUO poziţia de frunte în industria de LCD-TFT.
 execuţia puternică după fuziunea din 2001 s-a dovedit că AUO este player
de top în industria LCD-TFT. AUO va mai adăuga ani de experienţa managerială şi de fuziuni de succes, pentru a uşura procesul provocator de fuziune şi creştere către poziţia de lider în industria LCD-TFT.

Dl. CC Leung, Vice-Preşedinte al Quanta, a declarat că această alinaţă strategică va întări colaborarea viitoare dintre AUO/BenQ Group şi Quanta Group.

Dl. HB Chen, Preşedinte al AUO’s, a adăugat că sinergia consolidării va fi demonstrată în trei dimensiuni. Prima, consolidarea lanţului de furnizare va fi esenţial pentru cumpărarea elementelor cheie şi parteneriatul strîns cu furnizorul. În al doilea rând, consolidarea cercetării şi dezvoltării va extinde experienţa de design şi va solidifica un portofoliu robust al proprietăţii intelectuale. În ultimul rand, consolidarea va menţine un mecanism de pârghii de ambele părţi în ceea ce priveşte portofoliul de produse complementare ale celor două companii, în special în aplicaţiile NB şi TV, pentru a spori portofoliul complet al clienţi.

Toţi aceşti factori vor permite AUO să strângă la un loc puterea ambelor companii şi să crească competitivitatea sa internaţională în industria de LCD/TFT caracterizată printr-o dezvoltare rapidă şi trend crescător spre concentrarea capitalului şi tehnologiei. Fuziunea este aşteptată să rezulte într-o contribuţie pozitivă pe termen lung la pentru acţionarii AUO şi Quanta Display Inc.