Belgienii experimenteaza berea pentru luna plina

septembrie 27, 2010

Luna plina este asociata de cele mai  multe ori cu frica si creaturi ale noptii, cum ar varcolaci sau vampiri. Cu toate acestea, belgienii incearca sa ofere acestui fenomen si o conotatie pozitiva, asociindu-l cu berea, relateaza Yahoo News.

In Peruwelz, un orasel somnoros din sudul Belgiei, o berarie de familie a produs in premiera mondiala un lot de bere fabricat special la lumina unei luni pline de toamna. Procedeul nu tine atat de semnificatiile mitologice ale lunii pline ci, mai mult de procedeul propriu-zis de fabricare al berii. Berarii spun ca au studiat fenomenul de fermentare al berii si au observat o mult mai buna desfasurarea a acestuia la lumina unei luni pline.

Luna plina acceleraza procesul de fermentare reducandu-l la 5 zile, de la 7 cat dureaza in mod normal. Produsul astfel obtinut este mult mai tare si cu un gust foarte pronuntat care ramane mult timp in gura.

Berea fermentata la lumina lunii are o concentratie de alcool de 10%, ceea ce este considerat a fi  tare dupa standardele europenilor si americanilor, dar pentru belgieni nu este un lucru neobisnuit. In Belgia putem intalni foarte des beri cu 10-12% alcool.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro