BeePower anunța recolta de miere de rapița 2016

iunie 15, 2016

Luna mai a fost una esențială pentru producția unuia dintre cele mai bune sortimente disponibile în magazinul BeePower.ro, mierea de rapiță. Culesul de rapiță reprezintă un eveniment important în anul apicol deoarece marchează apariția primelor rezultate ale muncii apicultorului de întreținere a stupului peste iarnă. Culesul la rapiță este un element pozitiv atât pentru producția de miere, cât și pentru polenizarea plantei, albinele fiind principalul polenizator. Acestea grăbesc, stabilizează polenizare și împiedică pătrunderea de polen străin în acest proces.
În condiții meteo optime și în condițiile unei poziționări strategice a unor stupi sănătoși apicultorii BeePower au reușit să obțină o producție foarte bună de miere care se apropie de maxima medie înregistrată pe hectar, respectiv aproximativ 120 kg de miere. Prin acest randament foarte bun se va reuși satisfacerea unei cereri marcată de o creștere constantă a acestui sortiment de miere, mai ales pentru consumatorii casnici, în special datorită proprietăților curative pe care le propune. Mierea de rapiță are efecte benefice în tratarea și prevenirea afecțiunilor comune apărute la nivelul aparatului urinar. De asemenea, mierea de rapiță se dovedește foarte eficientă și împotriva ulcerațiilor.
Storsul sau extracția mierii din fagure se face mai frecvent în perioada rapiței. O caracteristică esențială a mierii de rapiță este cristalizarea destul de rapidă în fagure. În această perioadă apicultorul își face provizii de miere de rapiță pentru anul următor, acesta fiind un stimulent excelent pentru albine la începutul primăverii. Nu se recomandă pentru iernat.
Imediat după finalizarea sezonului de rapiță începe cel de salcâm. În această perioadă, cei care practică pastorala sunt deja pe lângă sursele de salcâm.
Mierea de rapiță naturală poate fi recunoscută foarte ușor printr-un aspect și o textură diferite de cele obișnuite. Culoarea galben pal, chiar alburie, textura cremoasă, comparată de multe ori cu untura de porc, fac acestă miere să se remarce printre celelalte sortimente. Totuși un element definitoriu este mirosul și gustul. Pentru cei care familiarizați cu rapița, acest miros este inconfundabil, la fel și gustul care de o dulceață moderată, dar cu arome deosebite. Deoarece are un conținut ridicat de glucoză, mierea de rapiță are tendința să se cristalizeze foarte repede. Aceste elemente pot fi folosite și în demersurile de determinare a unei mieri de rapiță 100% naturale.
La BeePower nu intervenim în cursul natural al obținerii mierii pure. Venim în ajutorul albinelor prin asigurarea condițiilor pentru a dezvolta familii sănătoase și puternice. În plus, cercetăm cu atenție locurile în care poziționăm stupii, în diferitele perioade de cules din timpul anului, astfel încât plantele vizitate de albinele noastre să fie afectate cât mai puțin de poluare. Așadar, ne străduim să găsim locuri izolate, departe de civilizație unde natura își urmează cursul nestingherită.
Despre BeePower
BeePower este un producător de miere naturală și de produse derivate pe bază de miere. Procesul de obținere al mierii este unul natural deoarece nu se intervine în niciuna dintre fazele pe care le urmează albinele. Stupii sunt răspândiți și mutați în așa fel încât să poată fi acoperită o gamă cât mai largă de tipuri de miere care este oferită clienților în stare pură sau în preparate speciale. Odată cu produsele sale, BeePower promovează și un stil de viață sănătos.



» Preluat de pe LivePr.ro
- BeePower anunța recolta de miere de rapița 2016

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro