BCR va instala peste 50 de automate de schimb valutar

Banca Comerciala Romana (BCR) va instala, pana la sfarsitul acestei luni, peste 50 de Automate de Schimb Valutar (ASV).

Pana in prezent, BCR a instalat 12 ASV dintre care 10 functioneaza in Bucuresti si cate unul la Pitesti si Targoviste. In continuare, BCR va instala ASV in judetele Alba, Arad, Arges, Brasov, Bacau, Bistrita Nasaud, Botosani, Braila, Bihor, Cluj, Constanta, Caras Severin, Covasna, Dambovita, Dolj, Gorj, Galati, Harghita, Hunedoara, Iasi, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Suceava, Sibiu, Satu Mare, Timis, Vaslui, Valcea, Vrancea, precum si in Bucuresti. Primul aparat de acest fel a fost instalat in zona Piata Universitatii, la Sucursala BCR Universitate, pana acum fiind montate ASV-uri si la Plaza Romania, la Sucursalele: BCR Dorobanti, Grivita si Cringasi, precum si la Agentiile Obregia (Cartierul Berceni) si World Trade Center.

ASV ofera clientilor BCR acces maxim la acest tip de operatiuni, 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

Automatul de Schimb Valutar permite clientilor sa schimbe valuta contra lei. Automatul accepta principalele valute care circula in Europa si in intrega lume si anume EURO, dolari americani, lire sterline si franci elvetieni.

Suma maxima ce poate fi schimbata intr-o tranzactie este de 20.000.000 lei.

“Extinderea retelei de ASV-uri confirma politica BCR de a veni in sprijinul clientilor sai, timpul alocat de acestia pentru o operatiune de schimb valutar reducandu-se semnificativ”, a declarat Petru Popescu, director executiv al Directiei Tezaur si Caserie din cadrul BCR.

Modul de functionare al ASV este foarte simplu, asemanator cu cel al bancomatelor (ATM). Tranzactiile de schimb valutar se realizeaza foarte usor, aparatul avand meniul in limbile romana, engleza, franceza, germana si italiana. Pe ecranul aparatului este afisat cursul de schimb, valoarea bancnotei introdusa in ASV si suma ce va fi eliberata in lei.

BCR nu percepe comision valutar pentru tranzactiile facute la ASV. (BCR)