BCR si Depozitul de Calculatoare lanseaza cardul de creditare

Banca Comerciala Romana si compania Depozitul de Calculatoare lanseaza astazi, 7 decembrie 2005, cardul de credit co-branded „BCR-Depozitul de Calculatoare”. Produsul ofera avantaje deosebite, precum limita de creditare foarte mare, de pana la echivalentul in lei a 5.000 EUR, si perioada de pre-aprobare a cererii de credit foarte scurta, de maxim 2 ore. Cardul este emis sub sigla VISA, putand fi utilizat atat in tara cat si in strainatate, si se obtine numai in magazinele apartinand Depozitului de Calculatoare.

„Cardul vine in sprijinul clientilor Depozitului de Calculatoare. Prin parteneriatul cu BCR oferim acestora posibilitatea de a avea un plafon de creditare cat mai mare, fapt ce va facilita accesul persoanelor cu venituri mici si medii la cele mai bune componente de tehnica de calcul. Astfel, intrand in posesia acestui card, clientul poate obtine in magazinele noastre un credit de 16 ori salariul sau net, credit acordat intr-un timp foarte scurt, de maxim doua ore”, a declarat Gaspar Ladislau, presedintele Consililiului de Administratie Romsoft care administreaza lantul de magazine „Depozitul de Calculatoare”.

Cardul de credit lansat de BCR si Depozitul de Calculatoare este un instrument modern, care imbina in mod spectaculos avantajele creditului de consum (accesibilitate, limita de suma foarte mare, acordare rapida si direct in magazin) cu avantajele cardului de credit clasic (in primul rand, cuantumul de credit revolving). Perioada de acordare a liniei de credit este de 5 ani, cu prelungirea automata (daca sunt respectate clauzele contractuale).

„Acest nou card de credit co-branded va contribui la dezvoltarea pietei cardurilor de credit din Romania, fiind un produs flexibil, adaptat cerintelor consumatorilor asa cum sunt toate produsele financiare marca BCR. Se remarca facilitatile multiple de care dispune detinatorul unui card BCR – Depozitul de Calculatoare, intre care amintesc: suma minima care trebuie achitata lunar, perioada, practic nelimitata, de acordare a creditului, creditul mare care poate fi angajat de catre o persoana cu venituri medii”, a declarat Natalita Hurduc, vicepresedinte executiv BCR. „Un alt avantaj major al cardului il constituie perioada de gratie pentru plata dobanzii, ce poate ajunge pana la 50 de zile pentru tranzactiile efectuate la comerciant”, a precizat Natalita Hurduc.

Practic, detinatorul de card trebuie sa ramburseze lunar doar dobanda la creditul utilizat. Nivelul dobanzii este, in prezent, de numai 22%. Totodata, detinatorul de card are facilitatea de a nu plati dobanda aferenta sumelor din credit utilizate pentru cumparaturi, pe toata durata lunii in care se face tranzactia la comerciant plus primele 20 de zile din luna calendaristica urmatoare, daca imprumutul este rambursat in totalitate pana la data scadentei mentionata in extrasul de cont pe care detinatorul il primeste lunar prin posta.

O persoana cu un venit mediu pe economie poate beneficia de un plafon de credit pe cardul BCR – Depozitul de Calculatoare, de circa 10.000 lei noi (100 mil. lei vechi) daca nu are alte credite angajate.

Cardul co-branded BCR-Depozitul de Calculatoare va putea fi utilizat pentru achizitionarea de produse din magazinele Depozitului de Calculatoare, dar si pentru alte operatiuni generate de nevoile personale ale posesorului (plata de bunuri si servicii, retragere de numerar de la ATM-uri). De asemenea, cardul poate fi utilizat atat in tara, cat si in strainatate.