BCR si ALTEX lanseaza cardul cu limita de creditare

Banca Comerciala Romana (BCR) si ALTEX lanseaza in 24 august 2005, cardul de credit co-branded BCR-ALTEX. Produsul ofera avantaje deosebite, precum limita de creditare foarte mare, de pana la echivalentul in lei a 5.000 EUR, si perioada de pre-aprobare a cererii de credit de maxim 2 ore. Cardul este emis sub sigla MasterCard, putand fi utilizat atat in tara cat si in strainatate, si se obtine numai in magazinele din reteua ALTEX.

„In momentul de fata, ALTEX ofera pe piata romaneasca cele mai mici preturi pentru o gama variata de produse si un sistem diversificat de finantare, cu cea mai mica dobanda si cele mai mici rate”, spune Dan Ostahie, Presedinte ALTEX. „Acest sistem faciliteaza accesul unor categorii diferite de clienti la tipuri diferite de credite, incepand cu creditul cu limita mica, precum cel cu buletinul si ajungand astazi, prin noul card de credit BCR-ALTEX la creditul cu limita foarte mare – toate acestea acordate intr-un timp foarte scurt, de maxim doua ore”, adauga Dan Ostahie.

Cardul de credit lansat de Banca Comerciala Romana si ALTEX este un instrument modern, care imbina in mod spectaculos avantajele creditului de consum (accesibilitate, limita de suma foarte mare, acordare rapida si direct in magazin) cu avantajele cardului de credit clasic (in primul rand, limita de credit revolving). Cu acest produs, ALTEX isi consolideaza pozitia sa pe piata ca retailerul ce ofera toate ingredientele necesare consumatorilor: gama variata de produse la cel mai mic pret din Romania si sisteme de finantare adaptate pentru toate categoriile de clienti.

„Acest card de credit co-branded va contribui la dezvoltarea pietei cardurilor de credit din Romania, fiind un produs modern, flexibil, adaptat cerintelor consumatorilor asa cum sunt toate produsele marca BCR. Se remarca facilitatile multiple de care dispune detinatorul unui card BCR-Altex, intre care amintesc: cuantumul minim care trebuie achitat lunar, perioada, practic nelimitata, de acordare a creditului, cuantumul mare care poate fi angajat de catre o persoana cu venituri medii”, a declarat Natalita Hurduc, vicepresedinte executiv BCR. „Un alt avantaj major al cardului il constituie perioada de gratie pentru plata dobanzii, ce poate ajunge pana la 50 de zile pentru tranzactiile efectuate la comerciant”, a precizat Natalita Hurduc.

Acest produs este continuare fireasca a preocuparii ALTEX de a aduce noi inovatii in domeniul creditului de consum. Pentru prima data, in aprilie 2003, ALTEX a atras atentia asupra costurilor creditului de consum pentru achizitionarea de produse electronice si electrocasnice, lansand, tot, in parteneriat cu Banca Comerciala Romana creditul de consum cu cea mai mica dobanda si cele mai mici rate, cu 8 procente mai putin decat cea mai buna oferta care exista atunci pe piata. A urmat, in iunie 2003, o premiera absoluta pentru piata autohtona de retail, eliminarea girantului, urmata in martie 2004 de extinderea perioadei de creditare pana la 5 ani.
In luna octombrie 2004, tot in premiera pentru piata romaneasca, Altex ofera clientilor un nou avantaj: creditul de consum acordat in baza unei documentatii restranse la buletinul de identitate.

Cardul co-branded BCR-ALTEX va putea fi utilizat pentru achizitionarea de produse in reteaua ALTEX, dar si pentru alte operatiuni generate de nevoile personale ale posesorului (plata de bunuri si servicii, retragere de numerar de la ATM-uri). De asemenea, cardul poate fi utilizat atat in tara, cat si in strainatate, iar perioada de acordare a liniei de credit este de 5 ani, cu prelungirea automata (daca sunt respectate clauzele contractuale).

Altfel spus, detinatorul de card are facilitatea de a nu plati dobanda aferenta sumelor din credit utilizate pentru cumparaturi, pe toata durata lunii in care se face tranzactia la comerciant plus primele 20 de zile din luna calendaristica urmatoare, daca imprumutul este rambursat in totalitate pana la data scadentei mentionata in extrasul de cont pe care detinatorul il primeste lunar prin posta. Detinatorul de card trebuie sa ramburseze lunar doar dobanda la creditul utilizat.

O persoana cu un venit mediu pe economie poate beneficia de un plafon de credit de circa 10.000 lei noi (100 mil. lei vechi) daca nu are alte credite angajate.