BCR ofera cea mai mare dobanda fixa la economiile in lei si valuta

Banca Comerciala Romana (BCR) ofera populatiei si agentilor economici posibilitatea de a economisi avantajos, atat in lei cat si in valuta, lansand, in premiera in Romania, dobanda fixa pe o perioada de 24 de luni.

BCR ofera clientilor Certificatul de Depozit cu Discount (CDD) care, pentru lei, are o dobanda fixa de 7,25% pe o perioada de 24 de luni. In cazul CDD in valuta, BCR ofera o dobanda fixa de 4,4% pentru dolari americani si de 4,15% pentru EUR.

« BCR ofera, practic, cea mai ridicata dobanda fixa de pe piata bancara romaneasca. BCR considera stimularea economisirii drept un obiectiv strategic, toate miscarile facute, pina in prezent, sustinand politica sa, de protejare a economiilor clientilor fata de inflatie », a declarat Eugen Carstea, director executiv al Directiei de Trezorerie.

CDD este un produs bancar de economisire nominal care poate fi rascumparat înainte de scadenta la pretul cotat de banca in ziua respectiva, ceea ce confera lichiditate suplimentara comparativ cu produsele clasice. In plus pentru persoanele fizice banca nu percepe comision la retragerea chiar si in numerar a sumelor rezultate din acest instrument.

Valoarea nominala a unui CDD este de 1.000 RON sau 1.000 EUR sau USD.

CDD pot fi achizitionate de la oricare din unitatile BCR, titularul avand posibilitatea de a numi imputerniciti pentru rascumpararea de catre banca a titlurilor.