BCR LEASING – crestere cu 80% a vanzarilor in 2005

BCR LEASING isi mentine trendul ascendent de dezvoltare, raportand o valoare totala a bunurilor finantate de peste 195 de milioane EUR pentru anul 2005, corespunzatoare unei valori totale a contractelor de aproximativ 230 milioane EUR. Aceste cifre reflecta o dinamica accentuata de crestere de circa 80% a vanzarilor companiei in raport cu anul precedent, rezultatele obtinute asigurand o cota de piata de peste 11% din piata de profil.

„Anul 2005 a reprezentat un an de referinta pentru BCR LEASING, atat din perspectiva dinamicii si structurarii vanzarilor, cu o crestere a finantarilor pentru dezvoltarea economica a companiilor – prin achizitii de echipamente, utilaje si autoutilitare, cat si din perspectiva implementarii cu succes a unor optimizari structurale interne. Echipa pe care o conduc a demonstrat capacitatea de a fructifica cu succes oportunitatile de piata, reusind perfomanta de a depasi in primele 7 luni ale anului 2005 volumul de vanzari realizat in anul precedent. Cu ocazia Salonului International de Automobile Bucuresti 2005, ne-am sprijinit partenerii prin intermediul unei oferte de finantare excelente din punct de vedere al costurilor si flexibilitatii, materializate in incheierea unui volum total al contractelor de aproximativ 30 milioane EUR”, a declarat Claudiu-Emanuil Stanescu, presedinte si director general al BCR LEASING.

Evolutia cererii pe piata auto a determinat o modificare relevanta a structurii vanzarilor. BCR LEASING a venit in intampinarea tendintelor de dezvoltare a pietei, ponderea vanzarilor companiei pe segmentul leasing pentru autoutilitare crescand semnificativ de la 12% in 2004, la 21% in 2005. O evolutie semnificativa a fost inregistrata si la nivelul contractelor pentru achizitia de echipamente si utilaje, unde valoarea bunurilor finantate s-a dublat in 2005 fata de anul precedent, ajungand la un nivel de cca. 36 milioane EUR. In cursul anului 2005, BCR LEASING a abordat cu succes doua noi segmente de piata, respectiv leasingul imobiliar si leasingul pentru licente software, produsele financiare structurate de specialistii companiei fiind bine receptionate de catre partenerii sai persoane juridice.

Si in 2005 am dorit sa fim mai aproape de clientii si partenerii nostri, furnizori sau dealeri, si am reusit sa ne extindem reteaua teritoriala cu 10 agentii, cele 24 de unitati pe care le detinem astazi acoperind toate zonele cu potential economic ridicat. Pentru a aduce un plus de valoare si siguranta in relatia cu partenerii sai, BCR LEASING a obtinut certificarea activitatii sale din partea Societatii Romane pentru Asigurarea Calitatii (SRAC) si a International Certification Network (IQ NET) pentru un sistem integrat de management al calitatii si al securitatii informatiilor (standardele SR EN ISO 9001:2001 (ISO 9001:2000) si BS7799:Part 2:2002). BCR LEASING este, astfel, prima companie de leasing din Romania care a obtinut ambele certificari.

In 2006, BCR LEASING doreste sa isi mentina trendul ascendent al dezvoltarii sale, prin continua optimizare a calitatii serviciilor astfel incat sa poata oferi un raspuns adecvat cerintelor specifice ale partenerilor alaturi de care construieste succesul. (BCR)