BCR lanseaza primul card destinat exclusiv adolescentilor: BCR VISA Electron JUNIOR

Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat in 27 aprilie 2006, primul card din portofoliul bancii destinat exclusiv adolescentilor: BCR VISA Electron JUNIOR.

BCR VISA Electron JUNIOR este un card de debit in lei, emis sub sigla VISA, tranzactiile efectuandu-se in limita disponibilului din contul de card. Cardul este destinat persoanelor fizice minore, rezidente sau nerezidente cu varsta cuprinsa intre 14 – 18 ani, acesta putand fi utilizat atat in tara, cat si in strainatate, in mediu electronic (terminale POS si/sau ATM), oriunde este afisata sigla VISA. Perioada de valabilitate a cardului este de 2 ani.

„BCR confirma ca este lider si formator de piata. Acest nou card va contribui la dezvoltarea unui segment al pietei cardurilor din Romania inca neexploatat la adevaratul sau potential. Avand in vedere ca este un card destinat adolescentilor, BCR ofera unui detinator de card BCR VISA Electron JUNIOR, numeroase facilitati in ceea ce priveste emiterea si utilizarea acestuia, respectiv comision zero pentru: emitere initiala card, reinnoire card, retragere numerar si interogare sold ATM BCR, alimentare cont card, plati facturi ATM, plata de marfuri si servicii la comerciantii acceptatori de carduri din tara”, a declarat Octavian Costache, Directorul Directiei de Carduri din BCR.

Banca blocheaza accesul la contul cardului BCR VISA Electron JUNIOR in momentul in care posesorul cardului implineste varsta de 18 ani. In acelasi moment banca emite un card de debit BCR VISA Electron, in lei, fara a mai fi necesara completarea vreunei cereri si in contul caruia se va transfera automat soldul cardului BCR VISA Electron JUNIOR.

Pentru acest tip de card, banca nu emite un card suplimentar pentru un utilizator autorizat.

Operatiunile de retragere numerar din ATM, respectiv plati la comercianti prin POS, se pot face conform unui acord semnat de banca cu reprezentantii legali ai minorului, conform urmatoarelor variante:

VARIANTA

Plafon maxim de retragere numerar/zi

Plafonul maxim de plati la comercianti/zi

VARIANTA I

Max 10 lei (RON)

Max 50 lei (RON)

VARIANTA II

Max 30 lei (RON)

Max 100 lei (RON)

VARIANTA III

Max 50 lei (RON)

Max 300 lei (RON)

VARIANTA IV

Max 3.000 lei (RON)

nelimitat

Produsul ofera avantaje deosebite, precum eliminarea riscurilor pe care le presupune detinerea numerarului, dar si dezvoltarea capacitatii minorului de a dispune si a gestiona sume de bani.

BCR VISA Electron JUNIOR poate fi folosit pentru o gama larga de operatiuni, respectiv plata de marfuri si servicii la comercianti; ridicarea de numerar de la ATM-uri; plata, prin ATM-urile BCR, a facturilor curente de utilitati/servicii (electricitate, apa, gaze, salubritate, telefonie fixa si mobila, TV cablu etc.), in functie de conventiile care se incheie cu societatile furnizoare de utilitati/servicii; transferuri de fonduri in lei din contul de card de debit in lei in contul de economii in lei „MAXICONT BCR”, prin serviciul Plati facturi la ATM; reincarcarea cartelelor de telefon mobil (Connex) de la ATM-urile BCR.

Pentru obtinerea cardului este nevoie de: act de identitate (BI/CI) al solicitantului si a reprezentantilor minorului (original si copie); documente care atesta calitatea de reprezentanti legali ai minorului; cererea si contractul de emitere a cardului.