BCR da startul utilizarii cardurilor inteligente

In premiera in Romania, Banca Comerciala Romana (BCR) permite utilizarea, in reteaua sa de POS si ATM a cardurilor cu CHIP (asa-numitele smart-card), incepand cu data de 4 aprilie a.c., urmand ca, in a doua jumatate a anului, banca sa emita propriile sale carduri cu CHIP.
BCR a finalizat cu succes, la sfarsitul saptamanii trecute, implementarea unor noi aplicatii informatice in domeniul cardurilor inteligente, fapt ce permite efectuarea de plati de bunuri si servicii la comercianti si extragerea de numerar la bancomatele BCR.
“Este o noutate nationala dar si un fapt de normalitate. Romania se conecteaza, si in acest domeniu, la tendintele si standardele mondiale, iar BCR a confirmat ca este liderul pietei. Poate ca la inceput nu vor fi multe tranzactii cu smart card dar este important ca avem baza pe care putem dezvolta afacerile in acest domeniu de avangarda.” a declarat Ion Matei, directorul executiv al Directiei de Carduri din BCR.
Aceasta dezvoltare a sistemului informatic de gestiune a necesitat oprirea temporara a operatiunilor cu carduri, fapt inteles la adevarata sa valoare de toti utilizatorii de card.
Operatiunea s-a finalizat cu succes in doar 18 ore, in prezent operatiunile cu carduri desfasurandu-se normal. Reteaua de ATM-uri si POS-uri a BCR a fost repusa in functiune in dupa-amiaza zilei de duminica, orele 15.00, cu 18 ore inainte de ora programata, gratie eforturilor si profesionalismului echipei de specialisti implicati.
Cardurile cu CHIP ofera o securitate sporita a tranzactiilor, permitand in acelasi timp, dezvoltarea unor programe de fidelizare atat pentru clientii BCR cat si ai partenerilor de afaceri.
BCR acorda o deosebita atentie celor aproape 1,7 milioane de clienti ai sai posesori de carduri si celor aproape 5.000 de comercianti care au instalate POS de la BCR, facand un permanent efort de ridicare a nivelului calitativ al serviciilor si largind continuu oferta de servicii si produse sigure si cat mai diversificate, in pas cu cerintele si nevoile clientilor si cu evolulutiile pe plan mondial. Totodata BCR exploateaza o retea de aproape 900 de ATM. (BCR)