BCR a implementat sistemul de Management al Securitatii si Sanatatii in Munca

Banca Comerciala Romana (BCR) este prima banca din Romania care a implementat sistemul de Management al Securitatii si Sanatatii in Munca.

Sistemul de Management al Securitatii si Sanatatii in Munca stabileste cerinte care permit unei organizatii sa-si tina sub control propriile riscuri si sa-si imbunatateasca in mod continuu performanta.

„In urma auditurilor efectuate în cursul lunii iulie, Moody International a recomandat, fără nici un fel de condiţionare, certificarea sistemului de Management al Securitatii si Sanatatii in Munca. Implementarea acestui standard se inscrie in eforturile BCR de aliniere la standarde europene si de respectare a Directivei 89/391/CEE”, a declarat Gabriel Drilea, directorul executiv al Directiei Resurse Umane din cadrul BCR.

BCR a primit, pe baza auditurilor de terta parte de catre organismul de certificare Moody International, recomandarea fara conditionari a certificarii sistemului de Management al Securitatii si Sanatatii in Munca, aceasta fiind conform cu cerintele referentialului BSI – OHSAS 18001:1999 pentru domeniul certificat – activitate bancara si activitate suport.

BCR a demarat proiectul de extindere a certificarii conform referentialului BSI – OHSAS 18001:1999 si la nivelul sucursalelor judetene.

BCR a fost, totodata, prima banca din Romania care a obţinut certificarea sistemului de management al calităţii, (în conformitate cu cerinţele SR EN ISO 9001:2001), din partea prestigioasei companii internaţionale de certificare – Moody International.