Expertii in siguranta calitatii mancarii trebuie sa continue testele legat de anumiti conservanti din unele bauturi racoritoare deoarece se tem ca acestia ar putea cauza degradarea celulelor, informeaza telegraph.co.uk
Este vorba despre E211, cunoscut si ca benzoat de sodiu si care se gaseste in bauturi ca Fanta sau Pepsi Max. Acest conservant are abilitatea sa anuleze anumite parti din ADN.
Profesorul Peter Piper, expert in imbatranire la Sheffield University, a testat impactul benzoatului de sodiu pe celule vii de drojdie. Conform rezultatelor, acesta a declarat ca E211 degradeaza o arie importanta de ADN din mitocondrie.
“O sa le scriu celor de la Food Standards Agency sa ii intreb daca au facut investigatii in ceea ce priveste E211 si am sa-i sfatuiesc pe parinti sa se asigure ca, copiii lor nu sunt extraexpusi la bauturi care contin acest conservant.” a declarat Richard laming, director la Soft Drinks Association.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro