Bătrânii și iarna

ianuarie 10, 2018

Dincolo de frumusețea ei feerică, iarna vine însoțită și de reversul acesteia: frigul asociat cu disconfortul termic, drumurile alunecoase din cauza poleiului și pericolele asociate. Pentru vârsta a treia, în special, acestea pot acutiza afecțiunile deja existente sau provoca altele, mai grave. Le poate înrăutăți circulația periferică, oricum deficitară, poate provoca degerături, afecțiuni respiratorii, poate agrava afecțiunile cardiace existente, poate declanșa crize anginoase, sau chiar un preinfarct sau infarct. Până și virozele sau gripele de sezon, în cazul celor vârstnici, pot avea consecințe dintre cele mai serioase. Cum expunerea la frig poate fi limitată, dar nu complet evitată, iată ce se recomandă ca măsuri de precauție.

În cazul bolnavilor de astm, se recomandă evitarea ieșirii din casă dimineața, devreme, sau seara, târziu, deoarece inhalarea aerului rece agravează crizele de insuficiență respiratorie. Pe de altă parte, se impune o aerisire zilnică, corectă, a locuinței, pentru a evita acumularea prafului și a acarienilor, de asemenea factori de risc majori pentru astmatici.

Camine pentru batrani Bucuresti | camin-pentru-bunici.ro

Hipotermia, indusă de expunerea îndelungată la ger și manifestată prin slăbiciune, frisoane, amețeală, chiar și pierderea cunoștinței, este deosebit de periculoasă pentru bătrâni. Se recomandă o atenție sporită acordată încălzirii adecvate a locuinței iar în cazul în care bătrânii sunt neajutorați, aflați în imposibilitatea de a se autogestiona, internarea lor într-unul dintre acele camine pentru batrani Bucuresti, cum este și cel accesibil la adresa https://camin-pentru-bunici.ro/. Un astfel de azil batrani Bucuresti oferă nu doar condiții optime de trai, o alimentație adecvată vârstei, ci și o îngrijire permanentă, profesionistă asigurată de un corp medical dedicat, gata să intervină în cele mai dificile situații.

Poleiul este extrem de periculos în cazul bătrânilor care, odată cu înaintarea în vârstă prezintă, de cele mai multe ori, afecțiuni în stadiu avansat ale osteoporozei sau artrozei, pe lângă  pierderea flexibilității și, implicit, a capacității de menținere a echilibrului pe un sol înghețat. În cazul unei căzături provocate de alunecarea pe gheață, un braț sau un șold fracturat poate însemna o imobilizare pe termen lung la pat și multe alte complicații asociate.

Gripa, virozele, pneumonia pot fi evitate sau măcar ținute sub control prin utilizarea vitaminelor (în special a vitaminei C – cu rol activ de imunizare a organismului), prin efectuarea unui vaccin antigripal, printr-o alimentație bogată în nutrienți și o hidratare corectă.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Bătrânii și iarna

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro