Basescu se adreseaza Presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului

Presedintele Traian Basescu a transmis ieri, 27 februarie a.c., o scrisoare in atentia Presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului ca urmare a invitatiei adresata sefului statului de a participa la sedinta comuna a Parlamentului in care se discuta propunerea de suspendare din functia de Presedinte al Romaniei, initiata de un numar de parlamentari.

Va prezentam textul scrisorii:

„In legătură cu scrisoarea transmisă de dumneavoastră la data de 20 februarie 2007, prin care mă informaţi despre depunerea la Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului a propunerii de suspendare din funcţie a Preşedintelui României, semnată de 182 de deputaţi şi senatori, admit dreptul constituţional al Parlamentului de a recurge la un asemenea gest politic. Apreciez însă că prezenţa mea în Parlament, cu această ocazie, nu este necesară.

Consider că toate acţiunile şi declaraţiile pe care le-am făcut de la începutul mandatului meu, în calitate de Preşedinte al României, sunt conforme cu ordinea constituţională.

Avizul Curţii Constituţionale va lămuri dacă faptele ce mi se impută reprezintă sau nu „încălcări grave ale Constituţiei”, aşa cum votul membrilor Parlamentului va clarifica situaţia raporturilor mele cu această instituţie, iar votul popular, în cazul unui referendum, va confirma sau nu temeinicia demersului politic iniţiat de cei 182 de senatori şi deputaţi.

Vă asigur că îmi doresc în continuare o relaţie corectă cu Parlamentul, care să servească consolidarea statului de drept şi realizarea interesului naţional.”