In etapa de la Cluj, brasovenii Claudiu Campo si Razvan Dinu au urcat pe primele doua locuri, iar Bogdan Costiniu a fost din nou cel mai bun la proba open.
Cea de a treia etapa a Bar Master Competition 2009 desfasurata miercuri la Iulius Mall Cluj, a fost castigata de brasoveanul Claudiu Campo, urmat de colegul sau Razvan Dinu. Claudiu, al carui nume apare in mod obisnuit in top 5, se afla la prima victorie in editia concursului din acest an, iar pentru Razvan este a doua oara cand se claseaza pe locul doi. Locul trei a fost castigat de Ionut Ivanov, iar Valentin Luca, invingatorul din primele doua etape, a ocupat locul patru. Castigatorul locului cinci, Bogdan Costiniu, si-a adjudecat si proba open, pentru a treia oara la rand.
La startul etapei de la Cluj s-au prezentat 11 barmani. In prima proba, Speed Pouring, concurentii avut de turnat bauturi in 8 boston glasses si 2 tin glasses, in mod cat mai rapid si corect, juriul punctand eficienta si acuratetea turnarilor.
Pentru cea de a doua proba, Working & Exhibition Flair, barmanii au avut de pregatit doua bauturi si de desfacut/turnat o sticla de bere in sase minute. Prima bautura Havana Bana a trebuit preparata folosind doar tehnici de Working Flair, iar a doua bautura Flavour Mojito prin tehnica Exhibition Flair.
S-au punctat tehnicitatea, varietatea, originalitatea, prezenta scenica si impresia generala. Barmanii au pierdut puncte pentru stropiri, turnari incorecte, proceduri improprii, spargeri, ingrediente lipsa sau chiar miscari cu sticle goale.
Jurizarea Bar Master Competition este asigurata de trei barmani cu o solida experienta in acest tip de competitie: Marius Gogoasa, Costin Bucur si Adrian Caradeanu. Partenerii Bar Master Competition 2009 sunt Havana Club, Marie Brizard, Rocchetta, Carlsberg si Granini. Concursul este supervizat si jurizat de Exquisite Bar Solutions, iar partener media al evenimentului este publicatia saptamanala Sapte Seri.
Organizarea competitiei
Bar Master Competition este liga nationala de bartending profesionist organizata de Food & Bar Magazine. Scopul acestui concurs este acela de a oferi un mediu competitional corect si provocator tuturor barmanilor din Romania. Prima editie a ligii a fost organizata in 2006, fiind cel mai mare concurs de acest tip din Romania.
Liga este alcatuita din patru etape de calificare si finala. In cadrul fiecarei etape, barmanii concureaza in diverse probe specifice, pentru a acumula puncte si a accede in finala.
Incepand din acest an, BMC se desfasoara in format Open, ceea ce va permite concurentilor sa participe doar la proba tehnica din etape (speed opening, mixology, speed pouring sau speed service), avand astfel sansa sa castige proba respectiva si premiul special alocat.
Punctele acumulate in sistemul Open nu sunt luate in calcul in clasamentul general. Concurentii care vor sa acumuleze puncte in clasamentul general si sa intre in finala sunt obligati sa participe in ambele probe ale etapei in care sunt prezenti (pot participa in toate etapele pentru un clasament mai bun, dar nu exista un numar minim impus de etape).
Clasamentul final va fi dat de suma punctelor acumulate in etapele de calificare (inclusiv calificarile din finala) si punctele acumulate in proba Free Style Show.
Barmanul care acumuleaza cel mai bun punctaj va fi declarat campionul Romaniei in bartending. Separat, se va acorda titlul de Cel mai bun barman in Free Style pentru concurentul care se claseaza pe primul loc in aceasta proba a finalei.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro