Barbatii cu par pe corp - o specie pe cale de disparitie

Conform unui studiu recent, majoritatea persoanelor de sex masculin sub 24 de ani se depileaza, pentru a-si elimina in totalitate parul de pe corp. Rezultatele unui sondaj realizat in Marea Britanie de compania Mintel demonstreaza ca, daca aceasta tendinta va continua, pana in anul 2069 nu va mai exista niciun barbat cu par corporal in statul respectiv.

Concret, 60% dintre barbatii cu varste intre 16 si 24 de ani afirma ca isi inlatura complet parul corporal, fata de doar 22% de persoane cu varste peste 65 de ani. In general, tinerii considera ca, in prezent, exista o presiune mai mare din acest punct de vedere si, pentru un fizic de invidiat, trebuie sa se conformeze rigorilor modei. Paradoxal, in timp ce parul de pe membre, de pe piept sau parul pubian a devenit tabu, conform tendintelor actuale, barbile se poarta cat mai mari.

Urmand exemplul femeilor, persoanele de sex masculin se penseaza si folosesc aparate de ras sau ceara pentru depilat – proceduri uneori dureroase, dar cu rezultate eficiente. Se crede ca aceasta „moda” a fost initiata de metrosexuali si promovata de filmele pornografice. Desi, inainte, parul de pe piept era perceput ca un semn al virilitatii, actualmente barbatii urmeaza in acest sens alte modele, cum ar fi fotbalistul Cristiano Ronaldo sau actorul Ryan Gosling, considerati adevarate sex-simboluri.

Sursa: The Telegraph

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro