Etapa zonei Transilvania din circuitul Bar Master Competition, liga de barmani profesionisti organizata de Food & Bar Magazine, va avea loc miercuri, 14 octombrie, in incinta Iulius Mall.
Startul concursului se va da in jurul orei 19.00, iar barmanii vor avea de trecut doua probe: Speed Pouring si Working & Exhibition Flair.
In prima proba, concurentii vor avea de turnat bauturi in 8 boston glasses si 2 tin glasses, in mod cat mai rapid si corect. Se va puncta eficienta si acuratetea turnarilor.
Pentru cea de a doua proba, barmanii trebuie sa pregateasca 2 bauturi si sa desfaca/toarne o sticla de bere in 6 minute. Prima bautura Havana Banana trebuie preparata folosind doar tehnici de Working Flair. A doua bautura Flavour Mojito trebuie preparata prin tehnica Exhibition Flair. Se vor puncta tehnicitatea, varietatea, originalitatea, prezenta scenica si impresia generala. Barmanii vor pierde puncte daca vor avea stropiri, turnari incorecte, proceduri improprii, spargeri, ingrediente lipsa sau chiar miscari cu sticle goale.
Jurizarea Bar Master Competition este asigurata de trei barmani cu o solida experienta in acest tip de competitii: Marius Gogoasa, Costin Bucur si Adrian Caradeanu.
Sezonul 2009 al Bar Master Competition a debutat la sfarsitul lunii iulie la Mamaia. Din cei 18 concurenti prezenti la startul primei etape, Valentin Luca a acumulat cel mai mare punctaj, clasandu-se pe primul loc. Pe locurile doi si trei s-au clasat Razvan Dinu si Ionut Ivanov, urmati de Bogdan Costiniu si Claudiu Campo.
Partenerii Bar Master Competition 2009 sunt Havana Club, Marie Brizard, Carlsberg, Granini si Rocchetta. Concursul este supervizat si jurizat de Exquisite Bar Solutions, iar partener media al evenimentului este publicatia saptamanala Sapte Seri.
Organizarea competitiei
Bar Master Competition este liga nationala de bartending profesionist organizata de Food & Bar Magazine. Scopul acestui concurs este acela de a oferi un mediu competitional corect si provocator tuturor barmanilor din Romania. Prima editie a ligii a fost organizata in 2006, fiind cel mai mare concurs de acest tip din Romania.
Liga este alcatuita din patru etape de calificare si finala. In cadrul fiecarei etape, barmanii concureaza in diverse probe specifice, pentru a acumula puncte si a accede in finala.
Incepand din acest an, BMC se desfasoara in format Open, ceea ce va permite concurentilor sa participe doar la proba tehnica din etape (speed opening, mixology, speed pouring sau speed service), avand astfel sansa sa castige proba respectiva si premiul special alocat.
Punctele acumulate in sistemul Open nu sunt luate in calcul in clasamentul general. Concurentii care vor sa acumuleze puncte in clasamentul general si sa intre in finala sunt obligati sa participe in ambele probe ale etapei in care sunt prezenti (pot participa in toate etapele pentru un clasament mai bun, dar nu exista un numar minim impus de etape).
Clasamentul final va fi dat de suma punctelor acumulate in etapele de calificare (inclusiv calificarile din finala) si punctele acumulate in proba Free Style Show.
Barmanul care acumuleaza cel mai bun punctaj va fi declarat campionul Romaniei in bartending. Separat, se va acorda titlul de Cel mai bun barman in Free Style pentru concurentul care se claseaza pe primul loc in aceasta proba a finalei.
Premiile concursului sunt structurate dupa cum urmeaza:
Premii Etapa ( x 4)
Loc 1.250 euro
Loc 2.150 euro
Loc 3.100 euro
Loc 4.75 euro
Loc 5.50 euro
Premiu Open100 euro
Premii Finala
Loc 1.1.000 euro + Training mixologie Absolut Akademi - Suedia (valoare 2.500 euro)
Loc 2.700 euro
Loc 3.500 euro
Loc 4.300 euro
Loc 5.200 euro
Free style250 euro
Mai multe informatii despre Bar Master Competition puteti afla accesand www.foodandbar.ro, unde pot fi gasite toate detaliile despre aceasta competitie.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro