NewsChannel.ro realizeaza saptamanal un top al deciziilor care afecteaza mediul de afaceri, atat pozitiv cat si negativ.
In topul acestei saptamani, primul loc la decizii negative il ocupa falimentul industriei chimice din Romania, candva, o industrie sustinuta de conducere.
Probabil ca v-ati obisnuit deja ca interesele mediului de afaceri (reprezentat de micii intreprinzatori, desigur) sa nu primeze in fata celor politice, dar ce s-a petrecut in ultima saptamana este mai putin ordine de prioritati si mai mult o incercare penibila a guvernantilor de a masca adevaratele probleme. In fruntea listei noastre cu decizii luate in defavoarea mediului de afaceri sta o stire care nu a facut deloc rating, din moment ce a fost acoperita de arestarile celebre din care insa nu va iesi, cel mai probabil, niciun vinovat. Blocarea industriei chimice, intrarea in somaj a peste 7.000 de salariati, nerespectarea promisiunilor Guvernamentale sunt evenimente care in mod normal ar fi adus la aceeasi masa toate partile implicate si ar fi cautat solutii. Asa, insa, ramane un eveniment nebagat in seama.
Povestea este simpla!
Guvernul a promis agricultorilor subventii de 400 de lei pentru ingrasaminte, industria chimica a produs ingrasaminte, in asteptarea comenzilor, subventiile au intarziat sa vina, pentru ca Ministerul Agriculturii la randul lui a intarziat sa trimita notificarea la Comisia Europeana, privind acest ajutor, aprobarea si banii in agricultura nu au mai venit, iar industria chimica a capitulat. Ecuatia este simpla, necunoscutele sunt multe.
Lucrul cert este ca, in an electoral, guvernantii sustin un circ mediatic pe probleme superficiale, pentru a nu atrage atentia nimanui ca adevaratele probleme sunt in alta parte. Falimentul industriei chimice produce, pe orizontala tulburari pe toata ramura industriei si economiei nationale insa, cum falimentele deja au devenit un subiect la ordinea zilei, intra in firescul grotesc al proastei guvernari. Un exemplu in acest sens este ca Presedintele aflase abia acum, odata cu ultima intalnire cu agricultorii, ca 170 de subventii nu se vor mai acorda, incepand din 2010.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro