Banca Transilvania Lanseaza Creditul De Doua Ori Cat Casa

Banca Transilvania a lansat ieri, 7 martie, Creditul de două ori cât casa – pentru nevoi diverse, care este cel de-al nouălea produs destinat IMM-urilor, parte a programului băncii dedicat micilor întreprinzători.
Ca noutate, creditul este adresat atât IMM-urilor, cât şi persoanelor fizice. Punctul forte al produsului este faptul că garanţiile imobiliare solicitate trebuie să acopere doar jumătate din valoarea creditului, în condiţiile în care, în practica bancară curentă, acest gen de garanţii depăşesc suma acordată clientului.
Cu ajutorul Creditului de două ori cât casa poate fi acoperit necesarul de resurse suplimentare de capital al micilor întreprinzători, precum şi nevoile de finanţare ale persoanelor fizice. Limita maximă a sumei creditate este de 200.000 EUR sau echivalentul în lei, iar creditul poate fi acordat pe o perioadă de până la 20 de ani. În plus, valoarea neacoperită de garanţiile imobiliare nu poate fi mai mare de 75.000 EUR.
Pot beneficia de Creditul de două ori cât casa companiile care funţionează de cel puţin doi ani, au o evoluţie pozitivă a cifrei de afaceri – conform ultimului bilanţ contabil, nu au fost înregistrate la Centrala Incidentelor de Plăţi cu mai mult de 3 probleme majore în ultimele saşe luni şi nu sunt în interdicţie de a emite cecuri bancare. De asemenea, la creditele contractate în ultimele 12 luni, firmele trebuie să figureze la Centrala Riscurilor Bancare cu serviciul datoriei A, respectiv să fie stabile din punct de vedere financiar.
În ceea ce priveşte persoanele fizice, pot beneficia de Creditul de două ori cât casa cetăţenii români cu domiciliul în ţară sau care lucrează în străinătate de cel puţin un an de zile, care au vârsta cuprinsă între 18 şi 70 de ani (varsta maxima la sfarsitul perioadei de creditare).