Banca Tiriac a redus dobanzile in lei si valuta la creditele acordate persoanelor fizice

Incepand cu 6 decembrie 2004 Banca Tiriac a redus dobanzile in lei si valuta la creditele acordate persoanelor fizice.

Pentru MultiCredit, un produs care se adreseaza tuturor celor care vor sa beneficieze de achizitionarea de produse si servicii pentru nevoi personale dobanda a scazut de la 28% la 24 % pe an pentru lei. Pentru imprumuturile in valuta dobanzile s-au modificat astfel la EUR de la 15% la 12% iar pentru USD de la 14% la 12% pe an. Comisionul de risc valutar a scazut de la 3% la 1% pentru acest produs.

Creditul Personal este un produs de creditare in lei care ofera clientilor persoane fizice o rezerva personala de pana la 6 ori valoarea salariului lunar net fara ca banca sa solicite garantii indiferent de limita de creditare. Pentru Creditul Personal dobanda a scazut de la 29% la 26% pe an.

In urma ajustarii dobanzilor in functie de cerintele pietei, dobanda in lei pentru Creditul Auto a scazut de la 26% pe an la 23% pe an. Pentru clientii bancii care au deschis un Cont Central (cont de salarii) dobanda a scazut de la 25% pe an la 22% pe an.

Banca Tiriac a diminuat de asemenea dobanzile in lei aferente creditului overdraft (descoperit de cont) si cele aferente Cardului de Credit recent lansat de banca sub sigla MasterCard. Astfel dobanda in lei la overdraft a scazut de la 27% pe an la 24% pe an iar la Cardul de Credit dobanda s-a diminuat cu doua procente ajungand la 29% la Contul Curent si respectiv 27% pe an la Contul Central. Noul card de credit emis de Banca Tiriac permite accesarea unei linii de credit intre 200 si 5.000 de euro (echivalent lei). Cardul este emis in lei, avand insa utilizare internationala, oferind detinatorilor sai posibilitatea achizitiei de bunuri si servicii de la comerciantii din tara si strainatate care afiseaza siglele MasterCard/ Maestro.

Creditul “Vacanta” este un alt produs care beneficiaza de scaderea dobanzii. Acest tip de credit este destinat finantarii serviciilor turistice avand ca avantaj posibilitatea obtinerii unei sume suplimentare (“bani de buzunar”) pe langa contravaloarea aferenta facturii turistice. Dobanzile in lei la Creditul “Vacanta” au scazut cu doua puncte procentuale de la 28% la 26 % pe an pentru Contul Curent si de la 27% la 25% pe an pentru clientii bancii cu Cont Central.

“Nivelul doanzilor a inregistrat o scadere determinata de evolutiile pietei, Banca Tiriac incurajand creditarea in lei pentru a veni in intimpinarea nevoilor de finantare ale clientilor sai. Foarte avantajoasa este oferta bancii pentru clientii persoane fizice care au deschis la Banca Tiriac un Cont Central pentru plata salariului. Acestia beneficiaza de dobanzi mai mici dar si de conditii speciale pentru celelalte produse oferite de catre banca. Pentru anul viitor avem in vedere atat dezvoltarea unor pachete de produse integrate cat si a unor programe de fidelizare adresate tuturor clientilor nostri” a declarat Catalin Parvu, vicepresedinte al Bancii Tiriac.