Banca Comerciala Carpatica a lansat contul de economii Smart Kid

Banca Comerciala Carpatica aduce in portofoliul sau de produse adresate copiilor o noua modalitate de economisire, prin intermediul contului de economii SMART KID. Produsul imbina flexibilitatea unui cont curent cu dobanda unui depozit la termen fiind construit in jurul contului deschis, in lei sau euro, de catre parintii sau ocrotitorii legali.

Contul poate fi constituit si de catre minorii care au depasit varsta de 14 ani cu avizul parintelui/ ocrotitorului legal, care va semna, alaturi de ei, formularele de deschidere cont.
Printre caracteristicile contului de economii se numara: perioada nelimitata de constituire a depozitului; posibilitatea de alimentare in orice moment; alimentarea contului cu orice suma, clientul nefiind limitat de o suma minima necesara deschiderii acestuia

Banca nu percepe niciun comision pentru deschiderea, administrarea sau inchiderea contului SMART KID. Totodata, BCC ofera o dobanda variabila de pana la 6% pentru lei si de pana la 2,8% pentru euro, in functie de sumele depuse si se calculeaza zilnic asupra soldului fiind capitalizata lunar.
In functie de numarul depunerilor facute pe parcursul unei luni, modul de calcul a dobanzii constituie un avantaj deoarece bonificatia acesteia este corelata cu evolutia sumei existente in cont.