Banc Post lanseaza primul serviciu ePay din Romania

Potrivit NO-CASH, Banc Post lanseaza in premiera nationala serviciul ePay care faciliteaza platile on-line din conturi de card la magazinele virtuale din Romania, potrivit Directiei de comunicare.
Serviciul este oferit de catre banca prin intermediul Omnicom Network, primul agent autorizat de Banc Post sa ofere serviciul de plati electronice ePay. In acest sens, Omnicom a lansat www.omnipay.ro, portal care permite efectuarea de plati on-line cu ajutorul cardurilor bancare.
“Deocamdata, pentru ca in Romania nu exista inca posibilitatea decontarilor electronice intre banci, se accepta la plata numai cardurile Banc Post SA”, a declarat Cosmin Corcoveanu, director general Omnipay Network. “Sistemul va fi de maine operational in cadrul www.magazinultau.ro iar in cursul lunii octombrie sistemul sa fie implementat de www.itshop.ro, www.dol.ro si www.gameshop.ro”, a precizat domnul Corcoveanu. “Prin serviciul ePay, Banc Post autorizeaza si proceseaza in timp real tranzactiile, oferind ambelor parti implicate în actul de comert virtual, atat eCumparatorului cat si eComerciantului, certitudinea finalizãrii acestuia in conditii optime si garantia unui grad inalt de securitate al informatiilor circulate in sistem”, potrivit Directiei de comunicare a bancii. “ePay este accesibil 24 de ore pe zi, sapte zile pe saptamana, si va fi oferit de Banc Post pana la sfarsitul anului 2003 fara percepere de taxe si comisioane”, potrivit sursei citate. Pentru serviciile prestate, omnipay.ro percepe o taxa fixa pe tranzactie si un comision aplicat sumei tranzactionate. In perioada primelor trei luni de la lansare taxa pe tranzactie este de 10.000 lei. In situatia in care contul curent al comerciantului este deschis la o alta banca decat Banc Post, se percepe un comision de transfer de 0,2% din suma vehiculata. Pentru conturile deschise la Banc Post (indiferent de sucursala) comisionul de transfer este de 0%.
Omnipay se afla in discutii cu furnizorii de utilitati astfel incat din portal sa poata fi platite si facturile emise de acestia. Vor putea fi platite atat facturile proprii cat si cele emise pe alt nume, “singura conditie este sa aveti formularul de factura in fata” – precizeaza Omnipay. ePay este un serviciu de plati electronice lansat in premiera de Banc Post si proiectat impreuna cu Softnet Development & Consulting. Mai multe detalii pot fi obtinute din standul Banc Post din cadrul targului financiar ExpoInvest organizat in Pavilionul 29 la Romexpo.