Balul iubirii 2006

ditura Humanitas impreuna cu Librariile Diverta organizeaza un eveniment de exceptie, un adevarat bal al iubirii: Miercuri, 8 martie 2006, la ora 18.30, la libraria Diverta din cadrul Plaza Romania, va fi prezentata o carte speciala: DE CE TE IUBESC. Paradoxurile iubirii in poezia lumii.

Va invitam sa descoperiti o lume minunata a iubirii surprinsa in marile poezii de dragoste scrise de-a lungul veacurilor.
Evenimentul va avea un aer deosebit, un parfum al timpurilor de alta-data. Participantii vor avea ocazia sa poarte masti venetiene si sa admire personaje din alte vremi.
Volumul este o antologie de poezii de dragoste culese din literatura universala, coordonat si asezat intr-un scenariu al iubirii de Ioana Parvulescu.
Invitati: Ioana Pârvulescu si Gabriel Liiceanu.

De ce te iubesc
Paradoxurile iubirii în poezia lumii

Destinata indragostitilor de poezie si indragostitilor pur si simplu, antologia se constituie intr-un posibil scenariu erotic: intalnire, „tu si eu“, vis, orbire, gelozie, disperare, banal cotidian in doua registre (ras şi plans), melancolice amintiri si un acord final rimbaldian:
„N-am sa pot arunca niciodata Dragostea pe fereastra.“ Majuscula apartine poetului.

De la vocea anonima din Cantarea Cantarilor si pana la poeti din zilele noastre, de la trubaduri la romantici, de la sonetele lui Shakespeare la cele ale lui Vasile Voiculescu, de la Louise Labé la Anna Ahmatova sau la Wisława Szymborska, de la Emil Brumaru, la Serban Foartă şi Mircea Cartarescu, o mica selectie de bijuterii poetice va sta acum la dispozitie.

Alaturi de carte, un CD surpriza, cu vocea lui Gabriel Liiceanu citind paginile preferate din De ce te iubesc.