Balul De Caritate – Floare de Colt

Sambata, 18 noiembrie 2006, la Athenee Palace Hilton, Salonul Le Diplomate, va avea loc a VI-a editia Balului de Caritate “Floare de Colt”.

Scopul acestui eveniment este strangerea de fonduri in beneficiul centrului de ingrijire paliativa Hospice Casa Sperantei din Brasov, fonduri ce vor fi directionate anul acesta catre doua proiecte vitale din Bucuresti:

1. Deschiderea unei clinici pentru bolnavi incurabili într-o cladire recent achiziţionata de Fundaţie în Strada Fetiţelor. Odata renovata aceasta cladire, echipa hospice din Bucuresti va putea oferi consultaţii de specialitate pentru mult mai mulţi pacienţi si familii ale acestora, cu precadere pentru cei care au înca mobilitatea necesara pentru a se deplasa. Echipa de îngrijire la domiciliu se va ocupa de bolnavii a caror sanatate este foarte deteriorata.

2. Dezvoltarea serviciului mobil hospice în Bucuresti. Echipele hospice au început în acest an un parteneriat cu spitalele Colţea si Marie Sklodowska Curie, oferind sprijin si consultanţa privind îngrijirea bolnavilor incurabili echipelor medicale ale celor doua spitale. Ulterior externarii din spital, îngrijirea bolnavilor continua la domiciliul acestora. Serviciul mobil funcţioneaza în acest moment la capacitate maxima, ceea ce genereaza necesitatea angajarii mai multor asistente medicale.

Hospice Casa Sperantei este prima unitate medicala din Romania destinata ingrijirii bolnavilor incurabili in faze avansate. De la deschidere si pana in prezent cateva mii de bolnavi au beneficiat de ingrijirea si alinarea cadrelor specializate din spitalul din Brasov, care detine o unitate hospice cu paturi si centre de zi pentru adulti si copii, un centru de educatie in ingrijire paliativa, un program de ingrijire hospice la domiciliu un centru de resurse si informare, cabinete pentru consultatii in ambulator.

Balul de caritate ‘Floare de colt’, organizat in fiecare an de Crier Media Group, este un prilej de a contribui la dezvoltarea ingrijirii paliative a bolnavilor in faza terminala, un concept nou pentru Romania si foarte necesar. Crier Media Group a imbratisat aceasta cauza si organizeaza acest eveniment de sase ani, aducand beneficii reale, materializate in importante sume de bani care au ajutat la desfasurarea si dezvoltarea activitatii in spitalul din Brasov.

Balul de anul trecut a reprezentat un mare succes, întrucat am reusit sa strangem 35,000 de Euro pentru serviciul pediatric din Brasov. Zambetele de pe feţele copiilor care au beneficiat de îngrijire hospice spun totul.

Organizatorul balului de caritate a avut, in acest an, sustinerea unor companii importante precum AstraZeneca, Volvo, Macromex si Romarg, ca sponsori de aur, Fundatia Alexandrion Group si Reckitt Benckiser ca sponsori de argint si Novartis ca sponsor de bronz. Partenerul traditional al evenimentului este hotelul Athenee Palace Hilton. Parteneri media sunt comunicatedepresa.ro si Revista Monden.

Anul acesta si-au anuntat prezenta la Balul de Caritate ‘Floare de colt’ Excelenta Sa, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, domnul Robin Barnett cu sotia, Lavinia Huidan (Volvo), Dan Minulescu (Macromex), Michael si Marilen Kenington, Gloria & Helmut Wachmann, Stephen si Malgorzata Rice (Provident Financial), Elena Serban (Fundatia Vodafone), Oana Niculescu Mizil Tohme si Jimmy Tohme (Monden) si multi altii.

Programul serii incepe la ora 19.00 si include cocktail, cina festiva, tombola, licitatie fara strigare si licitatie deschisa, recitalul corului de copii “Floare de Colt” si reprezentatia trupei de dans Dance Time. Pe parcursul intregii seri se poata dansa pe acordurile trupei lui Calin Geambasu.

Comitetul de organizare al balului: Mike Kenington, Lavinia Huidan, Lillah Houghton, Veronica Savanciuc, Magda Muntean, Luiza Birca, Graham Perolls, John Whitbread

mai multe detalii pe: www.charityball.ro