Baja-Eurocarpatica Raliu: Start in Prima etapa!

iunie 30, 2008

In dupa amiaza zilei de sambata, 27 iunie a.c., au pornit toti concurentii din parcul tehnic din Baia Sprie, indreptandu-se catre Izvoare, unde este locatia primei probe speciale din raliul Baja-Eurocarpatica.

La conferinta de presa sustinuta de catre directorii de concurs Radu Bud (pentru partea romana) si Peter Faluvegyi (pentru partea maghiara), care este si vicepresedintele Federatiei Maghiare de Automobilism s-a prezentat s-a prezentat faptul ca cele mai multe masini inscrise in concurs provin din Ungaria. Raliul Baja-Eurocarpatica este inclus in etapa a 3-a a Campionatului National de Raliuri a Ungariei si etapa a 2-a din Campionatul National de Raliuri al Romaniei "Tot teren". Directorul de cursa Peter Faluvegyi a venit de trei ani de zile in Romania ca si oficial de cursa la fiferite competitii si se afla in acest an in Maramures penru a doua oara, fiind prezent si la Raliul "Dakar Series".

Directorul Radu Bud a declarat ca prima etapa de concurs are 132, 9 km si include doua probe speciale pe traseul Izvoare. In fata hotelului Izvoare a fost amenajat un parc tehnic pentru echipajele inscrise la concurs, unde se va realiza si revizia tehnica. Din motive de protectie a mediului inconjurator, in parcurile tehnice se interzice alimentarea autovehiculelor cu carburanti.In raliul Baja-Eurocarpatica sunt inscrisi 18 concurenti.Dintre acestia 13 provin din Ungaria, iar cinci din Romania De asemenea, s-au mai inscris in cincurs si trei quad-uri si doua motociclete. Printre cei 18 concurenti inscrisi la raliu sunt piloti din Cehia si Slovacia care au licenta obtinuta in Ungaria.Nu sunt foarte multi concurenti care s-au inscris la competitie, insa multi dintre acestia au participat si la raliul "Dakar Series", ceea ce dovedeste faptul ca raliul tinde spre o participare de tinuta calitativa, a mai precizat directorul Radu Bud.

Directorul Peter Faluvegyi a precizat ca raliul are doua etape, una in Maramures, intitulata "Eurocarpatica" si una in Ungaria la "Baja". Nu au putut onora cu prezenta din cauza unor probleme personale piloti de top de raliu din Ungaria, insa este prezent la categoria quad-uri campionul Ungariei, Laszlo Szabo.

Echipajele romanesti participante la raliu sunt alcatuite din echipajele Carlo Marchegiani/Adrian Szonyi; Gabriel Nicolae/Alex Bojica; Ovidiu Domide/Daniel Nistor; Victor Grigore Fulicea/Mircea Dragos Jinga si Franko Carboni si Nicolae Lolescu.

Radu Bud a mentionat ca la finalul concursului vor fi intocmite trei clasamente: pentru Campionatul National de Raliuri al Ungariei, Campionatul National de Raliuri al Romaniei "Tot teren" si un clasament general, ce va include toti concurentii participanti.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro