AXIGEN – in numai un an, ajunge pe 6 continente

AXIGEN (http://www.axigen.com), singura aplicaţie de tip server de email produsă în România marchează un an de la lansarea pe piaţa autohtonă şi internaţională. În cele 12 luni, AXIGEN a ajuns să fie utilizat de companii de pe 6 continente şi să fie distribuit de peste 30 de parteneri din întreaga lume.

Totodată, echipa AXIGEN s-a dublat în acest prim an, ajungând acum la 60 de specialişti în comunicare electronică.

“Am investit foarte mult în această perioadă în dezvoltarea tehnologică şi în sporirea acoperirii geografice. Astfel, dacă în 2005 AXIGEN era o tehnologie care funcţiona doar pe sisteme de operare Linux, acum ea poate fi utilizată şi de către firmele care aleg platforme BSD sau Solaris”, spune Oana Bornaz, CEO la AXIGEN.

Strategia de lărgire a ariei geografice acoperite de AXIGEN a avut ca rezultat faptul că singurul mail server produs în România este în prezent distribuit de peste 30 de parteneri la nivel global, de zece ori mai mulţi decât în urmă cu un an.

Investiţiile au fost şi ele pe măsură. În primul an de la lansarea pe piaţă, AXIGEN a investit peste 1,5 milioane euro în dezvoltarea tehnologică, în extinderea canalelor de distribuţie, în promovarea pe piaţa internaţională şi în dezvoltarea serviciilor de suport.

În acest moment, AXIGEN gestionează mesajele email trimise sau primite de circa 400.000 de căsuţe poştale din întreaga lume. De curând a fost lansat serviciul FIRsT Support care permite oricărui utilizator AXIGEN, indiferent dacă a achiziţionat deja aplicaţia sau dacă se află doar în perioada de evaluare, să primeasca suport tehnic non-stop şi gratuit.

“În viitorul apropiat pregătim o campanie de testare beta pentru versiunea 2.0 care va aduce multe funcţii noi, extreme de importante pentru lucrul în companii cu nevoi de comunicare electronică mai complexe. De asemenea, este în dezvoltare şi versiunea AXIGEN pentru Windows”, completează Oana Bornaz.

Calităţile produsului românesc au fost apreciate şi de ServerWatch (http://www.serverwatch.com/sreviews/article.php/3629831), una dintre cele mai prestigioase publicaţii online orientate către evaluarea şi compararea serverelor de email, care a oferit o analiză deosebit de favorabilă, precizând că soluţia AXIGEN reprezintă o gură de aer proaspăt în contextul actual al acestui gen de produse software.